App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SDC Putten en Roda’46 in evenwicht

SDC Putten en Roda’46 in evenwicht

door Redactie
0 reacties

SDC Putten oefende dinsdagavond op eigen veld tegen mede eersteklaser Roda’46 uit Leusden. Deze aantrekkelijke wedstrijd, waarin beide teams bij vlagen goed voetbal lieten zien, eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen en ook speelde SDC Putten met rouwbanden vanwege het plotselinge overlijden van Rinus Timmer. Rinus was elke zaterdag op het complex van SDC Putten te vinden, ook bezocht hij alle uitwedstrijden van het eerste elftal.

SDC Putten trainer Kwadjo Boateng startte met de volgende formatie: Op doel Thod Velanas, achterin Rob Buter, Mark Bouwman, Quinten Jony en Rick van den Brink. Het middenveld werd bezet door Noevel Kasmi, Roelf Oosterhoff en Vincent ter Burg. Voorin acteerden Ryannique Inge, Jesse Schuin en Sabir Achefay.

SDC Putten en Roda’46 hanteerden ongeveer dezelfde speelwijze, beide teams probeerden door snel druk te zetten op de tegenpartij in balbezit te komen en vervolgens via goed combinatiespel bij het doel van de tegenstander te komen. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor de vleugelaanvallers . De links-en rechtsvoor van Roda’46 vestigden regelmatig de aandacht op zich. Deze beide spelers zijn razendsnel en balvaardig. Bij SDC Putten waren Ryannique Inge en Sabir Achefay ook regelmatig dreigend aanwezig.

Ongeveer halverwege de eerste helft wist Rob Buter een dieptepass van Roda’46 goed te onderscheppen. Hij speelde Ryannique Inge aan. Inge zette aan voor een fantastische actie, hij bereikte het strafschopgebied van de Leusdenaren, waar hij onreglementair ten val werd gebracht en dus mocht SDC Putten een penalty nemen. Vincent ter Burg meldde zich bij de elfmeterstip en schoot onberispelijk raak 1-0. Gedurende het eerste half uur van de wedstrijd werd er aan Puttense zijde prima gevoetbald. De spelpatronen die trainer Boateng voor ogen heeft werden regelmatig duidelijk zichtbaar. De thuisclub had in deze periode het meeste balbezit en was de bovenliggende partij.

Wel moest de blauw-witte verdediging goed bij de les zijn, want bij balverlies ontstond er met name via de vleugelaanvallers van Roda’46 snel gevaar voor het Puttense doel. Bij zo’n razendsnel uitgevoerde tegenstoot over de linkerkant van het veld, wist Fabio Hendrikse de 1-1 te scoren. Deze stand stond nog op het scorebord, toen scheidsrechter Peter de Boer floot voor het rustsignaal.

In de tweede helft kwamen bij SDC Putten Matthew van Duinen, Giovanni Hiwat, Ricky Hansen, Ramon van de Koot, Daan Wierenga, Jordy van Selm en Bart de Graaf in het veld. Rob Buter, Mark Bouwman, Jesse Schuin, Rick van den Brink, Rynnique Inge, Sabir Achefay en Thod Velanas namen op de bank plaats.

Het begin van de tweede helft was spectaculair. Giovanni Hiwat zag dat de Leusdense doelman wat voor zijn doel stond en wist van 40 meter afstand de bal keurig over de doelman in het doel te schieten. Schitterend doelpunt, Hiwat bracht hiermee zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Ook aan Leusdense zijde hadden een aantal wissels plaats gevonden. Door al deze wissels werd het spel in het begin van de tweede helft wat rommeliger.

Ook nu zochten beide formaties waar mogelijk de aanval en was het zeker geen saaie wedstrijd om naar te kijken. Na een minuut of tien in de tweede helft kwam Roda’46 via een goed uitgevoerde aanval langs de linkerkant van het veld weer langszij. Fabio Hendrikse scoorde ook het tweede Leusdense doelpunt.

Het spel golfde op en neer en beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Hoewel hiervoor aan beide kanten nog wel wat mogelijkheden waren, werd er niet meer gescoord, zeker ook het goede optreden van beide doelmannen. Zo eindigde deze leuke en nuttige oefenwedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Zaterdag 26 augustus a.s. speelt SDC Putten opnieuw een oefenwedstrijd op eigen veld, dan komt F.C. Zutphen op bezoek.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |