Home Laatste Nieuws KNVB na kritiek op indelingen: ‘Indeling grotendeels door computer gemaakt’

KNVB na kritiek op indelingen: ‘Indeling grotendeels door computer gemaakt’

door Redactie
0 reacties

De indelingen van de B-categorie zijn vrijdagochtend bekend gemaakt. Direct na bekendmaking bleek dat de KNVB op veel kritiek kon rekenen.

De bond heeft veel teams van dezelfde vereniging in dezelfde klasse ingedeeld en ook tegenstanders uit de bekerpoule zaten in de competitie. VoetbalGelderland.nl zocht contact met de KNVB en stelde vragen.

De KNVB stelt in een reactie te kijken naar de reistijden. ‘We delen in de B-categorie wel vaker twee teams van dezelfde vereniging bij elkaar in. Dat is wel het maximale aan dezelfde teams van 1 vereniging. Het kan zijn dat dat in een geval anders had gekund maar daar ligt meer achter. De KNVB kijkt bijvoorbeeld naar wensen van een bepaald team of bepaalde vereniging. De insteek op dit niveau is om de reisafstand zo klein mogelijk te houden.’

Op de vraag waarom bekertegenstanders ook in de competitie worden getroffen is de KNVB duidelijk. ‘Ook dat kan wel eens gebeuren. De insteek is om dit zo beperkt mogelijk te houden, maar bij uitzondering gebeurt het wel eens. Bekerpoules worden grotendeels door de computer geloot.’

De bekerpoules worden door de computer geloot. Dat gebeurt ook bij de competitie indelingen. ‘De grote bulk wordt door een computer gedaan waarna er wel handmatig nog naar gekeken wordt. Dit betreft alleen wel tienduizenden teams dus niet alles wordt gezien dus er kan wel eens wat doorheen glippen.’

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |