App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws AWC en TEC beginnen dit weekend in Derde divisie B

AWC en TEC beginnen dit weekend in Derde divisie B

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Dit weekend starten de hogere amateurcompetities, in de Derde divisie B vertegenwoordigen AWC en TEC Gelderland. Beide clubs beginnen met een hele andere insteek aan de competitie. Na de onverwachte promotie via de nacompetitie zal AWC blij zijn met handhaving, terwijl TEC na de verrassende degradatie snel weer terug wil naar de Tweede divisie. 

De basis van de Derde divisie B wordt gevormd door tien clubs die vorig seizoen uitkwamen in de Derde divisie zondag, waaronder zes clubs uit Brabant waarvan Blauw Geel’38 (4e), OJC Rosmalen (5e) en UNA (7e) in de subtop speelden. Van de vier zaterdagclubs die in deze competitie gaan uitkomen, kan het nodige verwacht worden: SteDoCo (3e), BVV Barendrecht (5e), Sportlust’46 (6e) en toch ook wel HSV Hoek (9e) zijn clubs die minimaal in het linkerrijtje zullen eindigen en lijken de grootste concurrenten van TEC in de strijd om promotie. AWC promoveerde net als SV Meerssen en Kloetinge uit de Vierde divisie.

TEC maakte in de voorbereiding een goede indruk met winst in Harry Hamstra Cup en een knappe bekerzege op DOVO. Vooral de aanwinsten Arsenio Valpoort en Anderson Lopez toonden hun scorend vermogen, terwijl er weinig tegentreffers werden geïncasseerd. De club uit Tiel van het trainersduo Eric Meijers en Hans van de Haar heeft een relatief makkelijke competitiestart. Zondag komt Gemert op bezoek op De Lok, daarna volgen duels tegen het verzwakte OSS’20, Baronie, Unitas en Groene Ster.

Uitslagen oefenduels TEC:
TEC- DOVO 1-1 (beker)
TEC- Juliana’31 1-3
IJsselmeervogels- TEC 1-1
TEC- Sparta Nijkerk 3-0
DVS’33- TEC 0-1
Rijnsburgse Boys- TEC 1-2

Door de onverwachte promotie en de al geplande vakanties kent AWC een moeizame competitiestart. De ploeg van de nieuwe trainer Lodewijk de Kruif zou met rechtstreekse handhaving uitstekend presteren. Zaterdagavond maakt AWC op het eigen Sportpark De Wijchert tegen het sterke Barendrecht het Derde divisiedebuut, daarna volgt een Brabantse reeks met ontmoetingen tegen Blauw Geel’38, OJC Rosmalen, Gemert en OSS’20.

Uitslagen oefenduels AWC:
AWC- Achilles’29 1-0
AWC- Staphorst 1-2 (beker)
1. FC Kleve- AWC 2-0
OSS’20- AWC 3-2

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |