App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Sparta Nijkerk en DVS’33 zaterdag van start in Derde divisie A

Sparta Nijkerk en DVS’33 zaterdag van start in Derde divisie A

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

DVS’33 Ermelo en Sparta Nijkerk zijn de twee Gelderse clubs in de Derde divisie A die komende zaterdag van start gaat. Van de achttien clubs die in deze noordwestelijk georiënteerde competitie zitten, kwamen er vorig seizoen acht uit de in Derde divisie zaterdag en vier in de Derde divisie zondag. Degradant IJsselmeervogels en liefst vijf promovendi (Eemdijk, SC Genemuiden, Hoogeveen, Kampong en ODIN’59) uit de Vierde divisie completeren het deelnemersveld.

Hoewel de verhoudingen door de invoering van het weekendvoetbal wat lastiger zijn in te schatten, moeten DVS’33 Ermelo en Sparta Nijkerk normaal gesproken minimaal in de subtop kunnen eindigen. Op basis van naam en selectie is IJsselmeervogels natuurlijk de grootste titelfavoriet, verder mag uiteraard het nodige verwacht worden van VVSB en USV Hercules. Gezien de eindklasseringen van vorig seizoen moeten FC Rijnvogels (4e op zaterdag) en HSC’21 (6e op zondag) ook genoemd worden.

Sparta Nijkerk opent de competitie met een lastig programma, zaterdag wacht direct de uitwedstrijd op Sportpark De Westmaat in Spakenburg tegen IJsselmeervogels. Daarna volgen wedstrijden tegen Rijnvogels (thuis), Urk (uit) en outsider DOVO (thuis). DVS’33 begint zaterdag in Ermelo met een thuisduel tegen VVSB, daarna volgt een uitwedstrijd tegen RKAV Volendam en ontmoetingen met SC Genemuiden en Hercules (uit).

Uitslagen oefenduels Sparta Nijkerk:
Sparta Nijkerk- ONS Sneek 2-0 (beker)
DOVO- Sparta Nijkerk 2-1
Sparta Nijkerk- SV Spakenburg 1-0
TEC- Sparta Nijkerk 3-0
IJsselmeervogels- Sparta Nijkerk 0-2
Kon. HFC- Sparta Nijkerk 2-4

Uitslagen oefenduels DVS’33:
DVS’33- SDV Barneveld 4-0
DVS’33- Urk 1-0 (beker)
DOVO- DVS’33 3-1
SV Spakenburg- DVS’33 2-3
DVS’33- TEC 0-1
Eemdijk- DVS’33 0-2
DVS’33- Kozakken Boys 2-1
DVS’33- Jong Sparta 1-3

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |