App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws RKZVC komt tekort tegen Longa’30

RKZVC komt tekort tegen Longa’30

door Redactie
0 reacties

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2023-2024 was meteen een pittige. RKZVC moest het op het Keitoernooi in Lichtenvoorde opnemen tegen Longa’30. Vorig seizoen beiden nog acterend in de vierde divisie, nu speelt de Zieuwentse formatie een klasse lager.

Trainer Arjen Nijman begon op maandag 7 augustus aan de voorbereiding met zijn selectie, waarin de nieuwelingen Rutger Tenhagen, Cornelis Hofman en Jaco klein Goldewijk een goede indruk maakten. Longa’30 was al langer in training, omdat de formatie van trainer Dennis van Toor op zondag 27 augustus de eerste competitiewedstrijd tegen het Tubbergse TVC’28 moet spelen. RKZVC speelt op zondag 24 september pas haar competitieduel tegen Dalfsen in de nieuwgevormde eerste klasse H, waarin ploegen met een zaterdag- en zondagachtergrond tegen elkaar in het strijdperk treden.

De derby annex burenruzie werd deze keer op het trainingsveld van Longa’30 gespeeld, omdat op het hoofdveld de andere wedstrijd in het Keitoernooi tussen Grol en AZSV werd afgewerkt. Enkele honderden supporters van beide teams omzoomden het veld en zagen een sterker Longa’30, dat voor de pauze door twee treffers van Thom Berendsen een 2-0 voorsprong nam. RKZVC kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar de afstemming in de eindfase ontbrak om het doelman Luc Roelofsen echt moeilijk te maken. Een goede keepende Rutger Tenhagen en een matige afronding bij de thuisclub zorgden ervoor, dat de score beperkt bleef tot 2-0 bij de pauze.

In de tweede helft werd er flink gewisseld, een beeld dat natuurlijk ook past bij de voorbereiding. RKZVC kon iets meer weerstand bieden en vlak voor tijd wist Jur Bokkers op aangeven van Björn Doppen de Zieuwentse eretreffer achter Luc Roelofsen te schieten, maar verder kwam de ploeg van Arjen Nijman niet, die voldoende lichtpuntjes zag voor de toekomst. ‘’We spelen in een nieuw systeem en dat is natuurlijk even wennen, maar je zag dat het in de tweede helft al iets beter ging’’.

In de tweede wedstrijd won AZSV met 2-0 van Grol, zodat komende zaterdag 19 augustus de eerste van drie wedstrijden tegen Grol op het programma staat. Op zaterdag 9 september volgt de bekerwedstrijd en op zondag 6 oktober staat de competitiekraker in Groenlo op het programma.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |