App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SDC Putten nipt langs Hierden

SDC Putten nipt langs Hierden

door Redactie
0 reacties

Zaterdag oefende SDC Putten op eigen veld tegen v.v. Hierden, de club van oud SDC Putten trainer Bert van Hunenstijn.

SDC Putten trainer Kwadjo Boateng, had vanmiddag 16 spelers tot zijn beschikking. Enkele spelers zijn nog op vakantie, ook zijn er wat spelers met blessures. De thuisclub begon met Bart de Graaf in het doel, de verdediging werd gevormd door Jordy van Selm, Mark Bouwman, Rick van den Brink en Ramon van de Koot. Op het middenveld acteerden Vincent ter Burg, Ricky Hansen en Quinten Jony. De voorhoede werd gevormd door Ryannique Inge, Jesse Schuin en Giovanni Hiwat.

SDC Putten probeerde de opbouw van Hierden vroeg te storen en zette de Hierdenaren snel onder druk. In de 10 e minuut leverde dit bijna resultaat op. Jesse Schuin wist de bal te veroveren en schoot op doel, helaas zag hij zijn schot op de paal belanden. De thuisclub had het meeste balbezit en het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van onze gasten. Heel veel echt doelrijpe kansen leverde dit echter in eerste instantie nog niet op.

In de 18e minuut kreeg Ricky Hansen de gelegenheid een schot af te vuren, zijn schot ging naast. Na 20 minuten werd Hierden gevaarlijk ,een counter uitgevoerd door Paul van Prehn en Tim de Vries kon op het laatste moment nog net door Ramon van de Koot worden onderschept en tot corner worden verwerkt.

Na ongeveer een half uur spelen gaf Vincent ter Burg een goede voorzet op Jesse Schuin. De kopbal van Schuin werd een prooi voor Hierden doelman Wouter Polhout. Gelijk hierna opnieuw een gevaarlijk uitbraak van de Hierdenaren. Tim de Vries ging er vandoor aan de rechterkant van het veld, hij liet met een fraaie stiftbal SDC Putten doelman Bart de Graaf kansloos en bracht zo de stand op 0-1.

In de 35e minuut zette Ryannique Inge aan voor een goede actie, hij gaf de bal voor op Jesse Schuin. Schuin schoot op de doelman van Hierden. Even later wist dezelfde doelman een schot van Giovanni Hiwat onschadelijk te maken. Niet veel later opnieuw een goede Puttense aanval. Via Giovanni Hiwat en Ricky Hansen kwam de bal bij Jesse Schuin. De inzet van Schuin miste voldoende kracht om de Hierdense doelman in verlegenheid te brengen.

Kort voor rust zag Giovanni Hiwat nog een vrije trap genomen op een kansrijke positie, buiten bereik van de Hierdense goalie op de paal belanden.

Zo brak de rust aan met een 0-1 stand, dit was een beetje tegen de veldverhouding in. In de tweede helft namen Jesse Schuin, Jordy van Selm, Ramon van de Koot en Quinten Jony op de bank plaats. Matthew van Duinen, Alen Karahasanovic , Noevel Kasmi en Rob Buter verschenen nu binnen de lijnen.

Bij Hierden draafde een compleet nieuw elftal op. SDC Putten zette de tegenstander weer vroeg onder druk en drong Hierden terug op eigen helft. Het tempo werd ook wat opgevoerd. In de 51e minuut mocht SDC Putten een vrije trap nemen. Giovanni Hiwat tikte de bal op Rick van den Brink. Van den Brink bracht de bal voor het doel, in een poging Rob Buter van scoren af te houden, werd de bal door een Hierdense verdediger in het doel gewerkt. Zo werd het 1-1. Kort hierna kreeg de thuisclub een aardige mogelijkheid om op voorsprong te komen. Matthew van Duinen schoot in handen van de keeper.

Na een uitstekende actie van Ricky Hansen kwam de bal bij Giovanni Hiwat, zijn doelpoging kon tot corner worden verwerkt. Even later zag dezelfde speler een vrije trap net naast het doel belanden. Na 70 minuten werden Vincent ter Burg, Mark Bouwman, Ryannique Inge en Rick van den Brinki naar de kant gehaald. Jesse Schuin, Ramon van de Koot, Jordy van Selm en Quinten Jony kwamen weer in het veld.

In de 80e minuut kwam ook Vincent ter Burg weer binnen de lijnen, hij verving Alen Karahasanovic. In de slotfase van de wedstrijd wist Ricky Hansen na een goed doorgevoerde individuele actie de bal bij Jesse Schuin te krijgen. Schuin schoot van dichtbij raak en bracht daarmee de stand op 2-1. Matthew van Duinen kreeg nog een mogelijkheid de score uit te breiden, hij schoot net over. Zo eindigde deze nuttige oefenwedstrijd in een 2-1 overwinning voor de thuisclub.

Volgende week zaterdag speelt SDC Putten opnieuw een oefenwedstrijd op eigen veld. Dan wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen v.v. Flevo Boys uit Emmeloord

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |