App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Jonge Kracht kampioen van Huissen

Jonge Kracht kampioen van Huissen

door Dennis de Koning
0 reacties Foto: Nico Kooij

Door een dik verdiende 4-1 overwinning op RKHVV in de Huissense derby mag Jonge Kracht zich een jaar lang de kampioen van Huissen noemen. Hiermee heeft trainer Gerrit-Jan Barten al gelijk de eerste prijs met zijn nieuwe club te pakken. Na verscheidene kampioenschappen en promoties is dit ook een mooie titel om aan zijn erelijst toe te voegen.

Op basis van de 2 voorgaande edities (winst RKHVV) en het verschil in klassen waar beide ploegen aankomend seizoen in zullen uitkomen (RKHVV 1e klasse en Jonge Kracht 3e klasse) mocht RKHVV zich op voorhand lichtjes de favoriet noemen, maar in de praktijk bleek niets minder waar.

Na een sterk slot van vorig seizoen, waarbij promotie net werd misgelopen, begon de ploeg aan de blauwe kant van Huissen deze wedstrijd uiterst belabberd. Na 3 minuten spelen had Dries Grotenbreg namens de rode kant van Huissen de 1-0 al op het scorebord gezet.

Ondanks een afgekeurde goal van Kevin Sissing bleef Jonge Kracht de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Met name de Betuwse topscorer van vorig seizoen, Joris Boehlé, was een constante plaag voor de verdediging van RKHVV. Hij was wat ongelukkig in de afwerking, maar zijn acties waren om van te smullen. Niet voor niets stond dit jonge talent de afgelopen zomer nadrukkelijk in de belangstelling van diverse clubs in de regio.

Waar Boehlé het net niet wist te vinden, lukte Max Reijmers dat vlak voor rust wel, 2-0. In de rust werd er aan beide kanten volop gewisseld. Hiermee daalde het spelpeil enigszins, maar toch bleef het een aantrekkelijk schouwspel om naar te kijken. Via doelpunten van Joep Hegeman en Damon Kruizenga liep Jonge Kracht in de tweede helft uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong, alvorens Marvinne Bomangi iets terug kon doen voor de thuisclub.

De competitie voor beide teams begint pas over ruim een maand, maar trainer Frans Koenen van RKHVV zal toch geschrokken zijn van het niveau van zijn ploeg en inzien dat er nog een hoop werk aan de winkel is. Barten kan daarentegen vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet zien en zich met zijn jonge talentvolle ploeg best wel eens kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |