App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Versterkte degradatie: ‘Mogelijk komend seizoen nog groter aantal degradanten’

Versterkte degradatie: ‘Mogelijk komend seizoen nog groter aantal degradanten’

door Redactie
0 reacties

De regelingen omtrent promotie en degradatie worden pas in september bekend gemaakt. De KNVB doet dit net als afgelopen jaar een week voor aanvang van de competitie. Afgelopen jaar werden de regelingen op 26 september bekend gemaakt.

Ook dit seizoen (23/24) wordt er weer met een versterkte degradatie gewerkt. Onderstaand globaal de gevolgen voor de eerste en tweede klasse. De versterkte degradatie moet, volgens de besluiten van de KNVB, komend seizoen afgerond zijn.

Eerste Klasse (aantal klassen)

  • 22/23: 11 klassen
  • 23/24: 10 klassen (-1)
  • 24/25: 8 klassen (-2)

De KNVB wil komend seizoen dus in plaats van 1 klassen zelfs 2 klassen minder in de eerste klasse hebben. Dat betekent dat de degradatie mogelijk nog sterker wordt dan afgelopen seizoen.

Tweede Klassen

  • 22/23: 23
  • 23/24: 19 (-4)
  • 24/25: 16 (-3)

De KNVB wil na komend seizoen terug naar 16 tweede klassen. Met de versterkte degradatie uit de eerste klasse en de 38 kampioenen uit de derde klasse (nacompetitie buiten beschouwing gelaten) lijkt ook komend seizoen de degradatie nog groter te worden.

Derde Klassen

  • 22/23: 43
  • 23/24: 38 (-5)
  • 24/25: 32 (-7)

In Nederland zijn momenteel 38 derde klassen. De KNVB zet voor komend seizoen in op 32 derde klassen over heel Nederland. Afgelopen seizoen zijn er 4 klassen verdwenen en komend seizoen moeten er nog liefst 7 klassen verdwijnen. Met de versterkte degradatie uit de tweede klasse lijkt ook komend seizoen de degradatie nog zwaarder te worden.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |