App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Interessante bekerpoule, deel 5

Interessante bekerpoule, deel 5

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties foto: Nico Kooij

In het eerste weekend van september begint de poulefase van de strijd om de oostelijke districtsbeker. In Poule 1-15 strijden RKZVC, Grol, FC Zutphen en VV Vorden om twee plaatsen in de knock-out fase. Een interessante indeling waar op voorhand de uitkomsten lastig te voorspellen zijn.

Na de degradatie uit de Vierde divisie lijken de topjaren van RKZVC tot het verleden te behoren, de club uit Zieuwent speelt komend seizoen in de eerste klasse H waar het onder meer Grol treft. Na het knappe kampioenschap van afgelopen seizoen speelt de club uit Groenlo voor het eerst sinds 2015 weer in de eerste klasse. Ook FC Zutphen werd afgelopen seizoen kampioen. Met overmacht werd de titel in de derde klasse E veroverd en gezien de samenstelling van de selectie moet ook een niveau hoger er meer mogelijk zijn dan een bijrol. De fusieclub uit Zutphen komt komend seizoen in de tweede klasse I uit met VV Dieren en verder clubs uit Overijssel. VV Vorden is al jaren een stabiele tweedeklasser en de zondagclub uit Vorden is komend seizoen in de tweede klasse G weer ingedeeld in een Gelderse tweede klasse na de zevende positie van afgelopen seizoen in de Overijsselse georiënteerde tweede klasse I.

Op de eerste speeldag van deze bekerpoule met drie zondagclubs en FC Zutphen als zaterdagclub wordt op zondag 3 september Vorden- RKZVC gespeeld en staat op dinsdagavond 5 september Grol- FC Zutphen op het programma.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |