App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws KNVB: ‘Tweede standaardelftal inschrijven niet meer mogelijk’

KNVB: ‘Tweede standaardelftal inschrijven niet meer mogelijk’

door Redactie
0 reacties

De KNVB heeft in het handboek competitiezaken een beperking opgenomen omtrent het inschrijven van een tweede standaardelftal. Nieuwe standaardelftallen (de tweede en op een andere speeldag) worden niet meer geaccepteerd.

In de regio Rijnmond zijn de verenigingen met twee standaardelftallen flink afgenomen. Onder meer Westlandia en VFC hebben nog twee standaardelftallen. Deze kunnen in de nieuwe situatie blijven bestaan. Slechts een van de elftallen mag in de eerste klasse of hoger uitkomen.

Verenigingen die in het seizoen 2022/’23 met twee standaardteams (1 standaardteam op zaterdag en 1 standaardteam op zondag) aan de competitie deelnamen, behouden de mogelijkheid om met twee standaardteams aan de competitie deel te nemen. Vanaf het seizoen 2023/’24 is het voor verenigingen die met één standaardteam in de competitie uitkomen niet meer mogelijk om een nieuw (tweede) standaardteam op de andere speeldag in te schrijven. Daarnaast is het niet mogelijk om als vereniging twee standaardteams te hebben in de gemengde competities (2e divisie, 3e divisie, 4e divisie of Eerste klasse).

Verenigingen die fuseren of SSA vormen

Voor verenigingen die aan het einde van het seizoen fuseren of een SSA (samenwerking met de gehele seniorenafdeling) vormen, en nu zowel een standaardteam op zaterdag als zondag hebben geldt dat de fusievereniging of SSA zowel een standaardteam op zaterdag als zondag in kan schrijven. Beschikken de verenigingen beiden over een standaardteam op dezelfde speeldag (bijvoorbeeld de zaterdag), dan heeft de fusievereniging of SSA niet de mogelijkheid om een standaardteam op de andere speeldag (in dit voorbeeld de zondag) in te schrijven.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |