App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws KNVB gaat vuurwerk langs voetbalvelden verbieden

KNVB gaat vuurwerk langs voetbalvelden verbieden

door Redactie
0 reacties

De KNVB wil af van vuurwerk langs de voetbalvelden. Dat blijkt uit het nieuwe competitiehandboek waar de KNVB een paragraaf omtrent het afsteken van vuurwerk heeft toegevoegd.

‘Het is verboden om voor, tijdens en na de wedstrijd vuurwerk, fakkels en/of rookpotten af te steken. De vereniging stelt alles in het werk om te voorkomen dat er vuurwerk wordt afgestoken voor, tijdens en na de wedstrijd. De thuisspelende vereniging maakt daarvoor voorafgaand aan de wedstrijd aan de supporters (bezoekers) duidelijk kenbaar dat het verboden is om vuurwerk af te steken. De scheidsrechter mag geen toestemming verlenen voor het afsteken van vuurwerk. 

Als er toch sprake is van het afsteken van vuurwerk kan elk lid van de KNVB hiervan aangifte doen bij de aanklager. Zowel de thuisspelende als de bezoekende vereniging kan in staat van beschuldiging worden gesteld. Afwijkingen van voorgaande zijn alleen mogelijk, wanneer schriftelijke ontheffing is verleend door de gemeentelijke of provinciale overheid. De vereniging is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een ontheffing. Bij het verkrijgen van deze ontheffing is de vereniging verplicht hiervan schriftelijk melding te maken bij de KNVB.’

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |