App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Gewijzigde regels dispensatiespelers voor O18 en O23-elftallen

Gewijzigde regels dispensatiespelers voor O18 en O23-elftallen

door Redactie
0 reacties

De KNVB heeft voor komend seizoen de dispensatieregels voor Onder 18 en Onder 23-spelers aangepast.

Voor de Onder 23-elftallen zijn nu twee dispensatiespelers toegestaan. In de Onder 18-categorie zijn zes dispensatiespelers toegestaan. Onderstaand de bepalingen uit het handboek van de KNVB.

ONDER 23

Voor de O23 categorie A geldt dat er vanaf seizoen 2023/’24 2 dispensatiespelers per wedstrijd zijn toegestaan. Voor deze dispensatiespelers geldt geen maximumleeftijd. Hiervoor hoeft geen dispensatieverzoek te worden ingediend. Binnen de O23 wordt geen biologische dispensatie verleend. In de O23 categorie A kan een speler zich vast spelen voor een ander team waardoor deze speler niet meer gerechtigd is om als dispensatiespeler in de O23 uit te komen.

ONDER 18

Voor de O18 categorie A geldt een uitzondering op de dispensatieregelgeving. Voor deze competities geldt namelijk dat er in totaal 6 dispensatiespelers mogen deelnemen aan een wedstrijd; maximaal 5 spelers en een keeper. Verder wordt er geen biologische dispensatie verleend.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |