App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalDe Graafschap De Graafschap onderuit bij MSV Duisburg

De Graafschap onderuit bij MSV Duisburg

door Redactie
0 reacties

De Graafschap heeft zaterdagmiddag een 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij MSV Duisburg. Lion Kaak maakte het doelpunt namens de Superboeren.

In het PCC-Stadion – het stadion van VfB Homberg – maakten de supporters van De Graafschap en MSV Duisburg er een prachtige sfeer van. De vriendschappelijke band tussen beide clubs vertaalde zich in een mooie ambiance. Nadat Niklas Kölle in de vijfde minuut op de paal schoot, was het even later wél raak (1-0).

MSV Duisburg was daarna dicht bij de 2-0, toen een uithaal van rechtsback Joshua Bitter op de lat belandde. Het eerste schot op doel van De Graafschap leverde direct een treffer op. In de veertiende minuut schoot Kaak vanaf een meter of twintig prachtig raak; 1-1. In het restant van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was een kopbal van Devin Haen een makkelijke prooi voor doelman Vincent Müller.

Achterstand

Bij aanvang van de tweede helft kwamen Philip Brittijn en Elie Raterink in de ploeg voor Anis Yadir en Devin Haen. Even later moest Brittijn de strijd staken en werd hij vervangen door Blnd Hassan. Hij zorgde vervolgens twee keer voor gevaar, maar door goed ingrijpen van Duisburg-verdediger Sebastian Mai en Müller leverde het geen doelpunt op. Aan de andere kant van het veld scoorden de Duitsers wel. Halverwege het tweede bedrijf zette Alaa Bakir zijn ploeg op voorsprong. De Graafschap probeerde vervolgens de gelijkmaker te forceren, maar werd niet heel gevaarlijk. Raterink had na een goede actie de hoek voor het uitkiezen, maar werd tijdig gestopt door een Duitse verdediger.

MSV Duisburg – De Graafschap: 2-1. 1-0 Niklas Kölle (5.), 1-1 Lion Kaak (14.). 2-1 Alaa Bakir (73.)

De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Lammers, Schenk, Schoppema; Kaak (62. Wevers), Yadir (46. Brittijn / 57. Hassan), Warmerdam (77. Hardeman); Önal (77. Van der Heiden), Haen (46. Raterink) en Van Gilst (70. Bouihrouchane).

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |