App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalVitesse Vitesse legt talenten vast

Vitesse legt talenten vast

door Redactie
0 reacties

Vitesse heeft Silvan Bröker en Bouke Boersma voorzien van een eerste contract. De 18-jarige verdediger en spits hebben tot medio 2025 getekend in Arnhem, met een optie voor nog een seizoen. Voor beide spelers geldt dat ze vorig seizoen op papier deel uitmaakten van de Onder 18, maar al steeds vaker bij de Onder 21 mochten opdraven.

Bröker is een centrale verdediger, die al in 2015 bij de Vitesse Voetbal Academie terechtkwam. Na zijn eerste voetbaljaren bij AFC Arnhem stroomde de centrumverdediger destijds in bij de Onder 11. De Arnhemmer doorliep alle jeugdteams en werd vorig jaar zomer zelfs al meermaals opgeroepen voor het eerste elftal. Bröker maakte toen niet alleen zijn officieuze debuut, maar wist ook al zijn eerste doelpunt voor Vitesse 1 te maken, in de oefenwedstrijd tegen de Westervoortse selectie.

Bröker: “Ik werk elke dag keihard om mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen en het eerste contract is dan een mooie beloning. Samen met het scoren tijdens mijn officieuze debuut vormt dit het hoogtepunt van mijn acht seizoenen bij Vitesse”, aldus de centrumverdediger. “Ik hoop dat hier in de toekomst nog veel mooie momenten bij zullen komen.”

Boersma is al sinds 2014 verbonden aan Vitesse, dat hem destijds ophaalde bij Wijhe ’92. Met een duidelijk neusje voor de goal werd de spits meerdere keren vervroegd doorgeschoven naar een volgend elftal, waaronder dus afgelopen seizoen. In april 2021 werd de aanvaller uitgeroepen tot Talent van de Maand in de bovenbouw. Ook Boersma heeft al zijn officieuze debuut gemaakt in het eerste elftal; in de oefenwedstrijd tegen FC Twente op 26 april mocht de spits tien minuten zijn opwachting maken van trainer Phillip Cocu. Een paar weken eerder had Boersma nog zijn eerste hattrick voor Vitesse Onder 21 aangetekend, in het uitduel met Roda JC Kerkrade.

“Mijn officieuze debuut en eerste contract laten zien dat ik op de goede weg ben. Nu is het aan mij om zo door te gaan”, zegt Boersma na het zetten van zijn handtekening. “Ik heb het al negen jaar ontzettend naar mijn zin bij Vitesse. Ik voel me hier thuis en hoop hier nog veel moois mee te maken.”

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |