App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Nader bekeken: de nieuwe 3e klasse B (zondag)

Nader bekeken: de nieuwe 3e klasse B (zondag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vanaf zondag 24 september start de derde klasse B in district Oost, een verrassende competitie met veertien clubs zonder grote titelfavorieten. Een overzicht van de verenigingen in deze interessante derde klasse met daarbij ook aandacht voor hun prestaties vorig seizoen.

3B is komend seizoen samengesteld uit veertien clubs die afkomstig zijn uit zes verschillende competities en bevat vier promovendi, twee degradanten en acht verenigingen die vorig seizoen ook in de derde klasse uitkwamen. Het grootste deel daarvan komt vanuit de rond Apeldoorn en Deventer gesitueerde derde klasse D van vorig seizoen van kampioen Markelo. VV Beekbergen (3e), Robur et Velocitas (4e) uit Apeldoorn, KCVO (5e) uit Vaassen, Warnsveldse Boys (6e) en SV Colmschate’33 (8e) uit Deventer speelden vorig seizoen in deze competitie met weinig niveauverschillen waarbij promotie en degradatie dichtbij elkaar lagen. Beekbergen en Warnsveldse Boys mochten als periodekampioen zelfs in de nacompetitie spelen, maar onderaan de streep was handhaving in een mooie derde klasse zeker geen straf.

Vanuit de derde klasse B waar Sportclub Westervoort vorig seizoen kampioen werd, maken de Arnhemse clubs VDZ (2e) en SML (7e) dit seizoen onderdeel uit van deze competitie, net als VVO (5e) uit Rozendaal. Ondanks een blessuregolf in de slotfase kan VDZ terugkijken op een sterk en veelbelovend seizoen en ook bij SML zijn er de nodige versterkingen en ambities. VVO begon vorig seizoen fantastisch maar had een mindere tweede competitiehelft waardoor het seizoen ondanks een nacompetitieticket teleurstellend eindigde.

AZC en Witkampers degradeerden als de nummers twaalf en dertien van de tweede klasse I rechtstreeks naar de derde klasse. Daardoor bleef voor de clubs uit Zutphen en Laren het avontuur in de tweede klasse beperkt tot één jaar. De verschillen met een nacompetitieplaats waren echter zeer beperkt, dus komend seizoen kan zeker een en ander van AZC en Witkampers verwacht worden.

Daarnaast kent de nieuwe derde klasse B vier promovendi. SC Rheden (4F) en GSV’38 (4D) promoveerden rechtstreeks als kampioen en beide clubs lijken zeker derde klasse-waardig. Via de nacompetitie promoveerde het Apeldoornse sv Orderbos als de nummer drie van 4F na zeven seizoenen in de vierde klasse toch wel verrassend naar de derde klasse. Na de degradatie van 2022 keert Sportclub Lochem na een seizoen in de vierde klasse direct terug in de derde klasse. Na een derde plaats op duidelijke afstand van kampioen VV Reünie promoveerde de club uit Lochem na een sterke nacompetitie naar de derde klasse.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |