App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Nader bekeken: de nieuwe 5e klasse D (zondag)

Nader bekeken: de nieuwe 5e klasse D (zondag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vanaf zondag 24 september start de vijfde klasse D in district Oost, een competitie met twaalf clubs voornamelijk uit de westelijke deel van de Achterhoek met SV Nijmegen en WVW als verrassende toevoegingen. Een sterke competitie, want liefst zeven van de twaalf clubs zijn via de nacompetitie in de vijfde klasse terecht gekomen. Een overzicht van de verenigingen in deze interessante vijfde klasse met daarbij ook aandacht voor hun prestaties vorig seizoen.

Maar liefst vijf van de twaalf clubs speelden vorig seizoen nog in de vierde klasse en zullen komend seizoen sportieve revanche voor de degradatie willen nemen. Alleen SV Loil degradeerde als hekkensluiter van de vierde klasse D van kampioen GSV’38 rechtstreeks. In deze competitie eindigden RKSV ’t Peeske (8e) uit Beek, SV Loo (9e) en vv Montferland (10e) uit Zeddam op een nacompetitieplek. ’t Peekse verloor uiteindelijk in de finale na verlenging met 2-4 van WWNA, SV Loo ging in de eerste ronde met 0-2 onderuit tegen SV Babberich en VV Montferland verloor in de eerste ronde van SDZZ.

SC EDS eindigde op de negende plaats in de vierde klasse F van kampioen SC Rheden en moest een jaar na de promotie via de nacompetitie nu in het toetje degradatie voorkomen. De club uit Ellecom verloor echter direct in de eerste ronde na een 4-4 gelijkspel en strafschoppen van Go Ahead Deventer. Wanneer EDS het aantal blessuregevallen kan reduceren, zal het komend seizoen zonder twijfel ook in deze sterke klasse weer bovenin spelen.

Met vijf clubs is de vijfde klasse C van vorig seizoen de hofleverancier van de nieuwe competitie. SDZZ (3e) uit Zevenaar, SV Babberich (4e) en SV Gelders Eiland (5e) uit Aerdt ontliepen elkaar in de competitie niet veel en ook nummer zes RKPSC uit Pannerden komt uit deze regio en is een bovengemiddelde vijfdeklasser. Eendracht Arnhem eindigde afgelopen seizoen als twaalfde en heeft met William Gorissen een nieuwe trainer voor de groep staan. In de nacompetitie ging SDZZ in de tweede ronde onderuit tegen Victoria’25 en verloor Babberich in de finale van OSC.

Omdat de qua regio meer passende vijfde klasse E met dertien clubs al vol was, heeft de KNVB WVW Weurt en SV Nijmegen als meest noordoostelijke gelegen clubs laten verhuizen naar de nieuwe vijfde klasse D. WVW kende in het jubileumjaar een uitstekend seizoen met een vierde plek in 5D van vorig jaar en een periodetitel. In de tweede ronde van de nacompetitie was OSC echter te sterk. SV Nijmegen eindigde op de zevende positie keurig in de middenmoot.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |