App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Nader bekeken: de nieuwe 5e klasse A (zaterdag)

Nader bekeken: de nieuwe 5e klasse A (zaterdag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vanaf zaterdag 23 september start de nieuwe vijfde klasse A in district Oost, een competitie met twaalf clubs voornamelijk uit de omgeving van de Betuwe en Nijmegen met VV Ewijk en SSA Wisch als nieuwe namen. Een overzicht van de clubs in deze interessante vijfde klasse met daarbij ook aandacht voor hun prestaties vorig seizoen.

Vorig seizoen degradeerde het hele rechterrijtje uit de vierde klasse naar de nieuwe vijfde klasse. De nummers zeven tot en met twaalf van de Nijmeegse vierde klasse A van kampioen De Treffers van de vorige jaargang treffen elkaar dit seizoen wederom: het Nijmeegse Oranje Blauw (7e), SC Valburg (8e), Elistha (9e) uit Elst, AWC uit Wijchen (10e), het Nijmeegse Quick 1888 (11e) dat zich behoorlijk versterkt heeft en Leones (12e) uit Beneden-Leeuwen.

Uit de vierde klasse B van vorig seizoen van kampioen DFS Opheusden sluiten vier clubs aan: Arnhemse Boys (8e), Dodewaard (9e), Uchta (10e) uit IJzendoorn en SVHA (11e) uit Herveld. Opvallend is dat de nummer zeven ASV Zuid Arnhem door de KNVB niet in deze competitie geplaatst is maar vanaf september in de vijfde klasse B met clubs uit de omgeving Wageningen en Apeldoorn speelt. Dat voorkomt een prestigieus treffen tussen Zuid Arnhem en Arnhemse Boys.

De twee verrassingen in deze competitie zijn VV Ewijk dat met een zaterdagteam begonnen is en geografisch een logische competitiegenoot is en SSA Wisch. Dit is een samenwerkingsverband tussen VV Terborg en voormalige divisieclub Silvolde. VV Terborg eindigde afgelopen seizoen op de achtste plaats in de vierde klasse H en moet nu tweewekelijks flink wat kilometers naar het westen maken. Met John Leeuwerik als eerste hoofdtrainer is het samenwerkingsverband uit de Achterhoek direct de grootste titelfavoriet in deze nieuwe vijfde klasse.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |