App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Nader bekeken: de nieuwe 4e klasse C (zondag)

Nader bekeken: de nieuwe 4e klasse C (zondag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Vanaf zondag 24 september start de vierde klasse C in district Oost, een zeer interessante regionale competitie met veertien clubs en met VV Gendringen als titelfavoriet. Een overzicht van de verenigingen in deze sterke vierde klasse met clubs uit de Liemers en Achterhoek met daarbij ook aandacht voor hun prestaties vorig seizoen.

Niet ten onrechte is er veel kritiek op de KNVB, aan de andere kant zijn de competities door de verscherpte degradatieregeling ook steeds meer in evenwicht. De vierde klasse C is een prachtig voorbeeld van een regionale competitie met op papier redelijk gelijkwaardige (dorps)clubs. Weinig kilometers en bijna wekelijks interessante affiches. De competitie is opgebouwd uit drie groepen: zes clubs uit de voormalige vierde klasse D van kampioen GSV’38, drie verenigingen uit de vierde klasse C van kampioen VV Reünie en liefst vijf clubs die gedegradeerd zijn uit de derde klasse B van kampioen Sc Westervoort.

De vierde klasse D bestond afgelopen seizoen uit slechts elf clubs: GSV’38 promoveerde en ’t Peeske, SV Loo, vv Montferland en sv Loil degradeerden. De overige zes clubs vormen de basis van de nieuwe competitie en spelen nu 26 competitiewedstrijden in plaats van het magere aantal van twintig van vorig seizoen. Met het sterke Sportclub Groessen (2e), Angerlo Vooruit (3e) en het verrassende SC Rijnland uit Tolkamer (4e) zijn er drie nacompetitiedeelnemers vierdeklassers gebleven, verder spelen ook  Sprinkhanen (5e) uit Nieuw-Dijk, SV Kilder (6e) en het versterkte SC Doesburg (7e) komend seizoen in 4C.

Uit de Achterhoekse vierde klasse C van vorig seizoen promoveerden kampioen VV Reünie en Sportclub Lochem naar de derde klasse. Het noordwestelijk gelegen drietal Ulftse Boys (4e), GWVV (5e) uit Varsselder en SV Basteom (7e) uit Steenderen verhuist naar deze competitie en vormt een perfecte aanvulling qua regio en niveau. Ulftse Boys eindigde knap in de top vier, maar verloor in de nacompetitie kansloos van FC Dinxperlo.

Vijf degradanten uit de derde klasse B zijn welhaast een garantie voor een spannende promotiestrijd in het nieuwe seizoen. HC’03 en Pax degradeerden rechtstreeks, het ongelukkige en attractieve FC Dinxperlo en VV Gendringen via de nacompetitie. VV Doetinchem werd na een serie misdragingen door het eigen bestuur uit de competitie gehaald en wil komend seizoen een niveau lager een frisse herstart te maken. Al met al lijkt VV Gendringen met verschillende versterkingen van de gestopte divisieclub Silvolde de grootste kanshebber voor promotie, maar met veel onderling prestige en weinig niveauverschillen zijn alle ingrediënten voor een interessante en spannende competitie aanwezig.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |