App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Nader bekeken: de nieuwe 4e klasse A (zaterdag)

Nader bekeken: de nieuwe 4e klasse A (zaterdag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vanaf zaterdag 23 september start de vierde klasse A in district Oost, een gevarieerde competitie met dertien clubs en met Harskamp als titelfavoriet. Een overzicht van de clubs in deze interessante vierde klasse met daarbij ook aandacht voor hun prestaties vorig seizoen.

De nieuwe vierde klasse A bestaat uit vier groepjes: vier clubs die vorig seizoen in de Nijmeegse 4e klasse A zaten, vier clubs uit de Betuwse 4e klasse B en drie verenigingen uit de Veluwse 4e klasse C. Daarbij completeren de degradanten DVOV en Blauw Geel’55 de competitie.

Uit 4A van vorig seizoen komen de nummers drie tot en met zes van vorig seizoen: VV Alverna (Wijchen), SC Woezik (Wijchen), Beuningse Boys en BVC’12 (Beek Ubbergen). Alverna streed lang om de titel, maar eindigde uiteindelijk achter kampioen De Treffers en het gepromoveerde Kolping-Dynamo op de derde plaats. Alverna liet vanwege personele problemen de nacompetitie lopen, Beuningse Boys verloor in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Lienden.

Uit 4B maken ook de nummer drie tot en met zes de overstap naar de nieuwe competitie: Excelsior Zetten, FC Lienden, VV Kesteren en SDOO uit Heteren. Uit deze competitie promoveerden kampioen DFS Opheusden en De Paasberg. In de nacompetitie werd Excelsior Zetten uitgeschakeld door Kolping-Dynamo en FC Lienden door VV Veenendaal.

Uit 4C van vorig seizoen komen maar drie clubs: Stroe en Rood-Wit’58 zijn ingedeeld in de nieuwe vierde klasse B en kampioen Fortissimo promoveerde. De nummer twee Harskamp, de nummer drie SDS’55 uit Wekerom en de nummer zes VV Barneveld maken wel hun entree in de vierde klasse A. Harskamp lijkt de titelfavoriet, de club uit Harskamp werd vorig seizoen tweede en was in de finale van de nacompetitie tegen Kolping-Dynamo dichtbij promotie naar de derde klasse. Bovendien blijft het elftal in tact en zijn er enkele versterkingen aangetrokken. SDS’55 verloor in de halve finale van de nacompetitie tegen WZC Wapenveld.

Blauw Geel’55 uit Ede werd afgelopen seizoen elfde in de derde klasse A en degradeerde rechtstreeks. De club uit Ede speelde in 2014 nog in de eerste klasse en moet nu zonder een aantal vertrekkende sterkhouders en met een nieuwe trainer de weg omhoog weer proberen te vinden. DVOV uit Velp eindigde als dertiende en laatste in de derde klasse E en keert met Sven van Roekel als nieuwe trainer na vier seizoenen in de derde klasse weer terug in de vierde klasse.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |