App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Niet-principiële zaterdagclubs moeten op zondag spelen

Niet-principiële zaterdagclubs moeten op zondag spelen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Woensdagavond is bij een bijeenkomst tussen de KNVB en clubs uit de Vierde divisie D meer duidelijkheid gekomen over de praktische invulling van weekendvoetbal. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vanuit de voetbalbond worden niet-principiële zaterdagclubs toch verplicht hun uitwedstrijden op zondag te spelen.

Nadat de competitie-indeling bij een groot aantal zondagclubs tot behoorlijke onvrede heeft geleid vanwege het onevenredig grote aantal wedstrijden op de zaterdag ontstond er onduidelijkheid over de rol van de niet-principiële zaterdagclubs. In eerste instantie mogen clubs onderling proberen om samen een geschikt tijdstip te vinden voor de thuiswedstrijd van de zondagclub, bijvoorbeeld de zaterdagavond. Lukt dit niet, dan is de niet-principiële zaterdagclub verplicht om de uitwedstrijd op zondag te spelen. Op deze manier wordt de schade voor de zondagclubs wat kleiner.

Bij de bijeenkomst op het fraaie Sportpark De Vegtlust van VV Berkum in Zwolle werd woensdagavond dus duidelijk dat de Gelderse clubs VV Scherpenzeel en VVOG- net als Buitenpost en Quick’20- komend seizoen maximaal zes uitwedstrijden op zondag zullen moeten spelen.

Speeldagen en aanvangstijden

Wedstrijden worden als volgt ingepland:

  • Zaterdag thuis tegen zaterdag/zondag: zaterdag 14.00/14:30/15:00/15:30 uur.
  • Zondag thuis tegen zondag: zondag 14.00/14:30 uur.
  • Zondag thuis tegen zaterdag: zondag 14.00/14:30 uur.
  • Zondag thuis tegen ‘principiële zaterdagvereniging’: zaterdag 18.00 uur (als een vereniging niet over kunstlicht beschikt, wordt de wedstrijd vanwege de mogelijk invallende duisternis conform paragraaf 3.6 van het Handboek Competitiezaken op de uiterste aanvangstijd ingepland).

In onderling overleg tussen verenigingen kan van het bovenstaande worden afgeweken.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |