App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Nader bekeken: de nieuwe 3e klasse C (zondag)

Nader bekeken: de nieuwe 3e klasse C (zondag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vanaf zondag 24 september start de derde klasse C in district Oost, een interessante en ijzersterke competitie met veertien clubs zonder torenhoge titelfavoriet. Een overzicht van de clubs in deze sterke poule met daarbij hun competitie en klassering van vorig seizoen.

Concordia WehlWehl3e klasse B10e
DDV’23Ooij4e klasse E2e
DVOLLent3e klasse C7e
DVVDuiven3e klasse B4e
EldeniaArnhem3e klasse B8e
FC Bergh‘s-Heerenberg3e klasse B6e
GVADoornenburg3e klasse C8e
Jonge KrachtHuissen3e klasse C5e
OBWZevenaar2e klasse H9e
RKSV DrielDriel3e klasse C2e
RKTVCTiel4e klasse E1e
SDOUCUlft2e klasse H10e
SperoElst2e klasse H13e
VIODDoetinchem3e klasse B3e

Negen van de veertien clubs van de nieuwe competitie speelden afgelopen seizoen ook al in de derde klasse: vijf in de 3e klasse B waar Sc Westervoort kampioen werd en vier in de 3e klasse C van kampioen VV Trekvogels. RKSV Driel en VIOD wisten zich voor de nacompetitie te plaatsen, terwijl DVV en Jonge Kracht ook in de bovenste regionen meedraaiden en het promotietoetje ongelukkigerwijs misliepen. Deze vier sterke derdeklassers zullen normaal gesproken komend seizoen ook minimaal in de subtop meedraaien en van DVOL mag ook een en ander verwacht worden. Gezien de zwaarte van de competitie en de verwachte scherpe degradatieregeling lijkt de focus voor Concordia Wehl, Eldenia, FC Bergh en GVA in eerste instantie op handhaving te liggen.

Met OBW, SDOUC en Spero komen er dus liefst drie degradanten in de derde klasse C terecht. Gezien de geringe krachtsverhoudingen in de 2e klasse H van vorig seizoen en de aanwezige kwaliteit bij met name SDOUC en OBW is een plek aan de bovenkant van de ranglijst te verwachten.

Met RKTVC komt er een club die vorig seizoen in district Zuid 1 actief was in de competitie. De formatie uit Tiel werd vorig seizoen met overmacht kampioen van de 4e klasse E. De andere promovendus is DDV’23, de kersverse fusieclub Door Dijken Verbonden 2023 promoveerde afgelopen seizoen onder de naam SVO’68/VVLK achter kampioen Krayenhoff voor de tweede maal op rij.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |