App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Nader bekeken: de nieuwe 3e klasse A (zaterdag)

Nader bekeken: de nieuwe 3e klasse A (zaterdag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vanaf zaterdag 23 september start de derde klasse A in district Oost, een interessante competitie met dertien clubs zonder torenhoge titelfavoriet. Een overzicht van de clubs in deze competitie met daarbij hun competitie en klassering van vorig seizoen.

AVW’66Westervoort3e klasse E3e
Be Quick ZZutphen3e klasse E5e
De PaasbergArnhem4e klasse B2e
De TreffersGroesbeek4e klasse A1e
ESAArnhem3e klasse A2e
Groen Wit’62Apeldoorn3e klasse D9e
JVC CuijkCuijk3e klasse A6e
Juliana’31Malden3e klasse A10e
Kolping-DynamoNijmegen4e klasse A2e
OVC’85Oosterbeek2e klasse C12e
SV TwelloTwello3e klasse E2e
Spcl. BrummenBrummen3e klasse E7e
ZZC’20Zelhem3e klasse E6e

In de nieuwe derde klasse A treffen we dus negen ploegen die vorig seizoen ook in de derde klasse speelden, waarvan drie in 3A en vijf in 3E. Groen Wit’62 is een vreemde eend in de bijt, de club uit Apeldoorn maakt de overstap van de zondag naar de zaterdag en wist zich na een wisselvallig seizoen via de nacompetitie in de derde klasse te handhaven.

OVC’85 is de enige degradant van de competitie, maar door het vertrek van vier sterkhouders niet direct de grootste titelkandidaat. Daarnaast completeren drie promovendi vanaf de vierde klasse de competitie: kampioen De Treffers en de nacompetitiewinnaars De Paasberg en Kolping-Dynamo.

Opvallend is verder dat met ESA, SV Twello, AVW’66 en Be Quick Z liefst vier van de derdeklassers vorig seizoen de nacompetitie voor promotie hebben gehaald. Juliana’31 bleef dankzij een sterke eindsprint en een succesvolle nacompetitie derdeklasser, terwijl Groen Wit’62 ondanks een gewonnen periodetitel via de nacompetitie degradatie naar de vierde klasse voorkwam.

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |