Home Laatste Nieuws Kabinet overweegt alcoholverbod in sportkantines

Kabinet overweegt alcoholverbod in sportkantines

door Redactie
0 reacties

Mogelijk wordt de verkoop van alcohol in sportkantines op termijn volledig aan banden gelegd, dat meldt De Telegraaf op basis van Haagse bronnen. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil binnen heel Nederland alcoholbeperkende maatregen invoeren. Bier weren uit de kantine behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Door Regio-Voetbal.nl

Het beleid komt voort uit het preventieakkoord, waarbij het kabinet overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik wil aanpakken. Het kabinet is al druk bezig met het aanpakken van roken, ook bij sportverenigingen, waarna nu alcohol dus aan de beurt is. Het doel is om het aantal jongeren onder de achttien jaar dat geen alcohol drinkt te laten groeien en ook het zwaar alcoholgebruik onder volwassenen te beperken.

Na de zomer maatregelenpakket

“Volgens ingewijden draait het om zaken als het verbieden van alle alcoholische dranken in sportkantines, een verbod op het verkopen van speciaalbier en wijn in supermarkten, geen alcoholmarketing meer in de sport (dus ook niet meer voor 0.0 bier) en het ophogen van de accijns op alcoholhoudende dranken met wel vijftig procent”, schrijft De Telegraaf.

Definitieve knopen zijn er nog niet doorgehakt, een deel van de Haagse bronnen vindt de maartregelen ook veel te drastisch, maar dat het kabinet maatregelen gaat nemen is wel duidelijk. Na de zomer moet het eerste pakket aan maatregelen worden gepresenteerd.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |