Home Laatste Nieuws Zaterdag finale van Achterhoek Cup

Zaterdag finale van Achterhoek Cup

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Op Sportpark Dichteren in Doetinchem wordt zaterdagavond de finale van de strijd om de Achterhoek Cup gespeeld. Om 18:00 staan DZC’68 en SV Grol in de finale tegenover elkaar. De winnaar van de Achterhoek Cup speelt op dinsdagavond 11 juli een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. 

Het winnen van de Achterhoek Cup kan voor DZC’68 van een goed seizoen een uitstekend seizoen maken. De geelblauwe formatie uit Doetinchem eindigde op de vierde plaats in de eerste klasse D en werd in de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de Vierde divisie uitgeschakeld. In de Achterhoek Cup was DZC’68 te sterk voor VVG’25 (3-0), Angerlo Vooruit (5-1), DZC’68 onder 23 (6-0) en Longa’30 (3-0). Volgend seizoen treft DZC’68 tegenstander SV Grol zeer waarschijnlijk in de reguliere competitie.

SV Grol kent een fantastisch seizoen, de club uit Groenlo werd na een sterke eindsprint met acht overwinningen op rij in Didam kampioen van de tweede klasse H na een 1-2 overwinning op directe concurrent DVC’26. Hierdoor keert SV Grol komend seizoen voor het eerst sinds 2015 terug in de eerste klasse. In de Achterhoek Cup was SV Grol te sterk voor FC Winterswijk (3-1), RKZVC (0-1), VIOS Beltrum (4-1), SDOUC onder 23 (1-4) en VIOD (0-4).

De finaledag van de Achterhoek Cup begint zaterdag 1 juli om 10:00 met een wedstrijd tussen Vorden onder 15-1 en VIOD onder 15-1. Om 12:00 staat de finale tussen FC Dinxperlo M015-1 en Longa’30 MO15-1 op het programma. Om 14:30 wordt de finale van het vrouwentoernooi uitgevochten door DZC’68 en AZSV.

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |