Home Achterhoek VV Scherpenzeel werd inderdaad kampioen van 1D

VV Scherpenzeel werd inderdaad kampioen van 1D

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Scherpenzeel

Aan de vooravond van de competitiestart in september 2022 verscheen onderstaande voorbeschouwing van de zuidelijke eerste klasse D van het zaterdagvoetbal. Een deel van onze prognoses kwam uit, al kon iedereen voorspellen dat VV Scherpenzeel kampioen zou worden. LRC Leerdam was de positieve verrassing, Nivo Sparta en Achilles’29 degradeerden. 

 

Komend weekend begint eindelijk de competitie! Vanwege de verscherpte degradatieregeling wordt dit seizoen interessanter dan ooit. Voetbal Gelderland kijkt vooruit naar de Eerste klasse D (Zuid 1) van het zaterdagvoetbal.

Met VV Scherpenzeel, Duno, en Achilles’29 zijn er drie Gelderse degradanten in de Eerste klasse D terecht gekomen. Een hele nieuwe competitie met clubs uit 1B (Oranje Wit), 1C (VV Sliedrecht, Nivo Sparta, LRC Leerdam, VV Almkerk en SVL) en 1D (DTS Ede, DZC’68 en Bennekom) van vorig seizoen en met SVW een uit de tweede klasse gepromoveerde kampioen.

Promotie- en degradatieregeling:
Het is komend seizoen veel makkelijker om uit deze competitie te degraderen dan te promoveren. De nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks naar de tweede klasse en de nummers 10 en 11 komen in een nacompetitie terecht waar de plaatsen voor de eerste klasse heel schaars zijn. De kampioen promoveert uiteraard naar de Vierde Divisie, de drie periodekampioenen komen in een nacompetitie terecht waarin 22 clubs exact twee plaatsen mogen verdelen.

Resultaten in de beker:

VV Almkerk: 3.7 (11-4)
Bennekom: 3.3 (7-5)
DTS Ede: 3.9 (9-2)
Duno: 3.6 (6-3)
DZC’68: 3.9 (13-4)
LRC: 3.9 (14-0)
Scherpenzeel: 3.9 (14-1)
SVL: 3.7 (4-1)
Oranje Wit: 3.6 (6-6)
Nivo Sparta: 3.7 (6-3)
Sliedrecht: 3.2 (6-7)
Achilles’29: 3.6 (7-5)
SVW: 3.3 (8-7)

Hoewel natuurlijk niet elke bekerpoule even zwaar is, valt op dat elf van de dertien clubs zich geplaatst hebben voor de volgende bekerronde. Alleen Bennekom en Sliedrecht zijn in de groepsfase uitgeschakeld. Bennekom lijkt ondanks een handvol bovengemiddelde spelers (Just Berends, Joris Klein-Holte, Fabian Beukhof, Kai Huisman en Joel Beukhof) net als vorig seizoen nog te wisselvallig om in de top drie mee te spelen. Sliedrecht was vorig seizoen dichtbij promotie maar zag een aantal sterkhouders vertrekken en kent een teleurstellende voorbereiding.

Wie naar de doelpuntenmakers in de bekerduels van Scherpenzeel kijkt, kan niet anders concluderen dan dat de titelfavoriet op Sportpark De Bree-Oost speelt: Lars ten Teije, Soufiane Laghmouchi, Eef van Riel, Olivier Pilon, Barry Beijer en Arwin van Soest zijn stuk voor stuk spelers die in de Tweede of Derde Divisie niet zouden misstaan. Het team van de nieuwe trainer Koen Janssen heeft verder met onder meer doelman Stef Brummel, Mart Janssen, Mourad Marboud, Corné Davelaar, Timo Jochemsen en Ilias Boudouni zoveel kwaliteit dat het elke wedstrijd als favoriet zal beginnen.

DTS Ede was vorig seizoen al dichtbij het kampioenschap en moet met gerichte versterkingen als Hidde Eshuis (csv Apeldoorn), Roy Talsma (Duno) en Nehkomi Veldt (Scherpenzeel) de grootste uitdager van Scherpenzeel worden. De ploeg van trainer Arnold Brehler kent een goede voorbereiding en lijkt behoorlijk stabiel. DZC’68 kende vorig seizoen een wisselvallig seizoen, na een geweldige competitiestart kreeg de formatie van trainer Jos van der Veen met veel blessures te kampen. Kwalitatief is de selectie echter weer uitstekend en met Wout Blasman (Silvolde) en Cas Evers (HC’03) is er behoorlijk scorend vermogen binnengehaald. Van Silvolde keerde bovendien de ervaren linksback Togahan Yayla terug naar Doetinchem. Bij Duno vertrok driekwart van het team dat onverwachts uit de Hoofdklasse degradeerde en zijn veel talentvolle aanvallers binnen gehaald. De van Achilles’29 gekomen Kane Keizer heeft alles om uit te groeien tot een van de beste spelers van de competitie. In combinatie met de terugkeer van Thijs van Amerongen en de gebleven sterkhouders Jochem Jansen en Clarence Hasselbaink mag toch ook het een en ander van Duno verwacht worden.

Aan de hand van uitblinker Frenk Schaap en gezien de versterkingen lijkt Nivo Sparta ook dit seizoen aan de bovenkant van de middenmoot te gaan spelen, een plek waar Achilles’29 ook graag zou eindigen. De voormalige topamateurclub uit Groesbeek is terug op De Heikant en is er alles aan gelegen om de vrije val dit seizoen te stoppen om weer langzamerhand terug te keren richting de divisies. Wanneer trainer Patrick Pothuizen alle kikkers in de kruiwagen kan houden en de zwart-witte formatie niet weer zoveel blessures krijgt, zullen er weinig teams makkelijk van Achilles’29 winnen.

Op de eerste speeldag is er met Scherpenzeel- Achilles’29 een Gelders onderonsje. DZC’68 (tegen Almkerk), Nivo Sparta (Sliedrecht) en DTS Ede (SVW) moeten thuis met drie punten kunnen beginnen. Bennekom speelt in Dordrecht tegen Oranje Wit en Duno gaat naar Langbroek voor een treffen tegen SVL.

Onze prognose:
*** VV Scherpenzeel
** DTS Ede
* DZC’68, Duno, LRC Leerdam

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |