App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Achttien Gelderse eersteklassers in drie competities?

Achttien Gelderse eersteklassers in drie competities?

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Door de invoering van het weekendvoetbal wordt er dit jaar extra uitgekeken naar de competitie-indeling van de eersteklassers. In totaal komen er tien verschillende competitie met dertien clubs per poule. De zeventien of achttien Gelderse clubs worden waarschijnlijk in drie verschillende competities verdeeld, RKHVV wordt na de nederlaag tegen Nemelaer waarschijnlijk de achttiende Gelderse eersteklasser in seizoen 2023/24.

De verwachting is dat de drie clubs in de omgeving Apeldoorn richting het westen gaan in een competitie met veel clubs uit Midden-Nederland. WSV, csv Apeldoorn en Voorwaarts Twello zullen in dat geval bij NSC Nijkerk en SDC Putten geplaatst worden en verder onder meer de promovendi Batavia’90, BFC, Victoria en Woudenberg treffen.

Met DZC’68 als zaterdagclub en FC Winterswijk, SV Grol en RKZVC als zondagclubs zijn er vier Gelderse clubs uit de Achterhoek die ongetwijfeld bij elkaar geplaatst gaan worden. Het meest logische scenario is een koppeling aan de clubs uit de regio Enschede/Hengelo. De indeling van WHC is arbitrair, de sterke eersteklasser uit Wezep zou geografisch gezien ook naar het noorden en richting Utrecht kunnen en blijft een interessant discussiepunt.

Met DTS Ede, Bennekom en DUNO zijn er drie zaterdagclubs die normaal gesproken bij de zondagclubs De Bataven, Sportclub Bemmel en waarschijnlijk RKHVV geplaatst gaan worden. Meest logische is een indeling richting Brabant met daarbij ook de Gelderse clubs SC Woezik en WNC. Al kan de degradant uit Waardenburg ook in een van de competities met clubs uit Zuid-Holland terecht komen. Met de vele Brabantse zondagclubs (Erp, Emplina, TOP, Volharding, Sparta’25) zou deze indeling wel heel erg naar de zondag als speeldag doorslaan.

Grote vraag is of de KNVB bij de indeling behalve naar de geografische factor ook naar de sterkte van de clubs (veel promovendi in 1 competitie) en de verdeling zaterdag/zondag zal kijken. Tot 8 juli zal het bij speculeren blijven.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |