Home Laatste Nieuws Acht Gelderse clubs in de vier Vierde divisies

Acht Gelderse clubs in de vier Vierde divisies

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Komend seizoen spelen er acht Gelderse clubs in de Vierde divisie: AZSV, Juliana’31, Longa’30, MASV, Orion, Scherpenzeel, SDV Barneveld en VVOG. RKHVV kan nog nummer negen worden wanneer de halve competitie met Nemelaer en NEO gewonnen wordt.

Ook in de Vierde divisie wordt het weekendvoetbal ingevoerd, wat betekent dat er in totaal vier Vierde divisies van 16 clubs ontstaan. Volgens de meeste voorspellingen zal er een “Rotterdamse” competitie komen met voornamelijk clubs uit Zuid-Holland en Zeeland en een “Amsterdamse” competitie met clubs uit Noord-Holland en aangrenzende clubs uit Zuid-Holland en Utrecht.

De acht Gelderse clubs lijken gesplitst te worden in een noordelijke en een zuidelijke variant, waarbij het waarschijnlijk is dat SDV Barneveld, Scherpenzeel en VVOG elkaar zullen treffen in een divisie met clubs uit voornamelijk Groningen en Overijssel.

AZSV en Longa’30 zitten net op het grensgebied en zouden bij de indeling weleens afhankelijk kunnen zijn van de uitkomst van de halve competitie van RKHVV met NEO (Overijssel) en Nemelaer (Brabant). De twee clubs uit de Achterhoek zouden ook net in de zuidelijke variant terecht kunnen komen, waar zeer waarschijnlijk Juliana’31, MASV en Orion met veel Brabantse clubs ingedeeld gaan worden. RKHVV komt bij promotie waarschijnlijk ook in deze competitie.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |