Home Laatste Nieuws Jeugdinternational naar EFC’58

Jeugdinternational naar EFC’58

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Derdeklasser EFC’58 heeft met Ahmed Alkhamesi een bijzondere aanwinst aan de selectie toegevoegd. De aanvallende middenvelder maakt de overstap van Derde divisieclub USV Hercules waar hij samen heeft gewerkt met Jaap de Vries, de nieuwe trainer van de club uit Ermelo.

De 19-jarige Alkhamesi werd geboren in Jemen en kwam voor zijn land in verschillende nationale jeugdteams uit en is in 2021 Jemen ontvlucht en heeft in Nederland asiel aangevraagd. Alkhamesi  heeft in Nederland bij Vitesse, Bennekom en USV Hercules gevoetbald en woont nu in Utrecht.

Op de website van zijn nieuwe club staat een uitgebreide toelichting:

Ahmed is 19 jaar oud en geboren in Jemen. In 2021 is Ahmed zijn land Jemen ontvlucht en heeft hij asiel aangevraagd in Nederland. Ahmed die inmiddels 2,5 jaar in Nederland is heeft eerst in Arnhem gewoond waar hij enkele maanden bij Vitesse speelde maar woont nu in Utrecht waar hij binnenkort ook de opleiding Sport & Bewegen gaat volgen. Als voetballer heeft Ahmed eerst bij Vv Bennekom gespeeld om vervolgens bij Hercules te gaan voetballen. Naast Hercules speelde hij voor het nationaal team van Jemen onder 14/16/18 en nu 021. Zo speelt hij geregeld interlands buiten Jemen.

Ook speelt hij sinds kort in het Nederlands team voor vluchtelingen wat onder de vlag speelt van de KNVB.  Deze zomer speelt dat team met zijn beste collega’s een soort EK in Duitsland. Ahmed heeft voor het nieuwe seizoen getekend bij EFC. Zijn trainer Jaap de Vries heeft een half jaar met hem gewerkt bij Hercules. Ahmed was zeer vereerd toen EFC’58 hem vroeg om in Ermelo te gaan voetballen.  Voor Ahmed was het belangrijk om weer met z’n oude trainer te gaan werken om hem nog beter te krijgen. Ahmed speelt het liefst op 10 maar kan ook op andere plekken spelen. Zijn passing en afstandsschoten zijn voor hem een sterk wapen maar ook zijn techniek is behoorlijk goed. Daar gaat EFC’58 ongetwijfeld veel plezier aan beleven.

EFC’58 heeft de nodige moeite gedaan om hem naar Ermelo te halen, een actie die door Ahmed zeker wordt gewaardeerd. Hij wil ook graag, behalve belangrijk zijn voor het team wat teruggeven aan de club en gaat de jeugd van EFC’58 techniektraining geven. Menig Ermeloer herinnert zich ongetwijfeld Segun Obaigbe nog, de onnavolgbare spits uit Nigeria die na zijn asielaanvraag, waar de club en enkele clubmensen veel voor hebben gedaan een echte EFC-man werd. Ondanks dat hij absoluut de kwaliteiten had om veel hoger te spelen bleef hij bij EFC’58 en heeft zijn dankbaarheid voor de club die hem geweldig opgevangen en gesteund vertaald in geweldige en vaak onnavolgbare goals. We wensen Ahmed natuurlijk net zoveel succes toe als Segun Obaigbe heeft gehad!

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |