Home Achterhoek Volgend seizoen een zeer interessante vijfde klasse

Volgend seizoen een zeer interessante vijfde klasse

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Volgend seizoen is er wellicht de sterkste Eerste divisie ooit met ploegen als FC Groningen, Cambuur Leeuwarden, FC Emmen, NAC, De Graafschap, Willem II, VVV Venlo, Roda JC en ADO Den Haag. Maar misschien volgt ook wel de sterkste vijfde klasse C….

Kampioen Elsweide promoveert naar de vierde klasse, maar de periodekampioenen Ajax B, Babberich en SDZZ sneuvelden in de nacompetitie. Terwijl ook Gelders Eiland, RKPSC en SVGG vijfdeklassers blijven. De laagvliegers RVW en Dierense Boys verdwijnen volgend seizoen uit de competitie.

Uit de Vierde klasse D was SV Loil rechtstreeks gedegradeerd, terwijl SV Loo, vv Montferland en ’t Peeske via de nacompetitie zijn gedegradeerd en komend seizoen dus in de vijfde klasse zullen uitkomen. Uit de vierde klasse C zijn ook vijf ploegen gedegradeerd: SC Meddo, VV Etten, Keijenburgse Boys, VV Erix en KSV Vragender. Bovendien zijn met HMC’17, SVBV en De Hoven ook de periodekampioenen uit de vijfde klasse B niet gepromoveerd en zou ook het gedegradeerde EDS in een Achterhoekse vijfde klasse terecht kunnen komen.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |