Home Achterhoek AD’69 stopt met eerste elftal

AD’69 stopt met eerste elftal

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De Aaltense zondagclub AD’69 heeft besloten komend seizoen zonder eerste elftal verder te gaan. De club geeft aan onvoldoende spelers te hebben om met vertrouwen een prestatieteam in te kunnen schrijven. AD’69 eindigde dit seizoen op de zesde plaats in de vierde klasse C en zou daarmee ook komend seizoen in de vierde klasse mogen uitkomen. De laatste competitiewedstrijd tegen VIOS B. ging met 0-1 verloren. De laatste competitiezege werd op 16 april op Sportpark Zuid tegen Keijenburgse Boys (3-0) gevierd.

 

Op de website van de club uit Aalten staat een duidelijke toelichting:

AD’69 1 beschikt niet over voldoende spelers om zich met voldoende vertrouwen voor het volgende seizoen in te schrijven.

Nadat de leegloop van vorige zomer nog enigszins kon worden opgevangen door oa gebruik te maken van gastspelers van andere teams werd het na wederom een afscheid van een aantal boegbeelden en aansluitend een gesprek met de achtergebleven selectie duidelijk dat dit voor het aankomende seizoen tot een onwenselijke en onwerkbare situatie zou leiden.
De overgebleven selectie is op 01 juni voor een gesprek samen gekomen. Men kwam overeen om het nog tot 15 juni te geven om alsnog spelers te werven en vervolgens een beslissing te nemen. Op de valreep van 15 juni bleek dat er geen spelers zouden gaan komen.

Na een stemming kwam men in meerderheid tot de conclusie dat een inschrijving voor een nieuw seizoen in deze smalle samenstelling slechts kon leiden tot uitstel van executie en wellicht tot opgave ergens in het seizoen.

Conclusie: AD’69 1 schrijft zich in deze samenstelling niet in als prestatieteam voor het aankomend seizoen 2023-2024.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl