App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (25): Toernooi Halle

Rubriek scheidsrechter (25): Toernooi Halle

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

11 juni 2023: Dwarstoernooi Halle

Ontvangst scheidsrechter: Afscheid nemen in stijl van een schitterend seizoen. Ik mocht komen fluiten op het dwarstoernooi in Halle bij de plaatselijke voetbal vereniging. Afgesproken tijdens de laatste competitiewedstrijd onder het genot van een drankje. Heerlijk om zo je ja-woord te kunnen geven want je weet dan meteen dat het wel goed zit en dat ze je graag zien komen fluiten. Bij aankomst om 09:00u waren de voorbereidingen in volle gang onder het genot van een bakje koffie nog even de spelregels doorgenomen met de andere scheidsrechters en toen omkleden zodat we om 10u konden beginnen. Zelden zo’n strak uitgevoerd schema meegemaakt, 20 teams en wedstrijden van 17 minuten op een half veld met 7 tegen 7.

Kleedkamer: Prima kleedkamer waar we met wat passen en meten prima met 6 scheidsrechters in konden. Het was schoon, de douche temperatuur kon je zelf regelen en er hing een spiegel om jezelf weer netjes te maken voor het feest na het toernooi.

Wedstrijd zelf: Prima organisatie en een uitmuntend goede omroeper die de teams en scheidsrechters naar het juiste veld delegeerde. We kregen briefjes mee met daarop de wedstrijd, wij vulden de stand in, het briefje werd ingeleverd bij een lieftallige dame die het vervolgens invoerde in de computer.

Kantine: Perfecte ruimte om je hapje en drankje te nuttigen. Verder was er ook nog voor een barbecue gezorgd, een grote parachute zorgde voor de nodige schaduw. Prima geregeld door de grote hoeveelheid vrijwilligers die er waren.

Derde helft: De derde helft was erg gezellig. Nadat de prijsuitreiking had plaatsgevonden was er nog een geweldig optreden van een zeer verdienstelijke zangeres die de hoge noten wel kon raken.

Consumptie/snack van de club: Zoals ik al zei: er was een barbecue en tijdens het toernooi werden de scheidsrechters voorzien van de nodige drankjes en waren er broodjes ham en kaas.
Het was voor mij een prima afsluiting van een geweldig seizoen, dus toen de vraag kwam of ik er volgend jaar weer bij ben zei ik ‘als jullie mij er weer bij willen hebben, kom ik volgend jaar graag weer’. Halle bedankt voor deze fijne dag! En het genoten vertrouwen spreekt voor zichzelf als je de finale mag fluiten. 😉👍


| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |