App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem ESA loopt finale mis (verslag)

ESA loopt finale mis (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties

De halve finales in de nacompetitie van de 2e / 3e klasse bleken dit jaar het eindstation voor ESA, het Overijsselse VV Den Ham was op Sportcentrum Rijkerswoerd met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Arnhem.

 

Ondanks de hitte begonnen beide ploegen vol energie aan de wedstrijd en kreeg ESA de eerste kansjes. Het was alleen Den Ham dat in de 5e minuut op voorsprong kwam. Na een snelle tegenaanval kwam de bal via Den Ham-aanvoerder Luuk Kuiper bij Thomas “Piel” Remmink terecht en die schoof de bal onhoudbaar langs Tim Hol. 

 

Een eerste tik voor ESA, maar dat kwam die tik ook redelijk snel weer te boven. Na 10 minuten was het Theo Weijs die met een spectaculaire halve omhaal nog net het doel miste, maar na een kwartier spelen zorgde Javayro Wijman toch voor de 1-1. Het was Jermo Lopulalan die Job Seinen mooi diep stuurde en zijn voorzet op maat werd prachtig binnengekopt door Wijman.

 

Tot aan de rust bleef ESA sterker en zou een voorsprong met de rust niet onverdiend zijn geweest, maar de vooral halve kansen waren niet aan de ploeg besteed.

 

Na de rust kwam Den Ham een stuk sterker uit de kleedkamer en had ESA moeite om onder de druk uit te komen. Via een kopbal uit een corner van centrale verdediger Rane Kootstra kwam Den Ham binnen 5 minuten na de pauze weer op voorsprong.

 

Zonder de wekelijkse uitblinker en aanjager Sten Bonekamp, afwezig met een door een ongelukkige val opgelopen schouderblessure in de wedstrijd tegen SC Rouveen, kwam ESA deze klap eigenlijk niet meer te boven. Voetballend kwam het er niet meer doorheen en de lange ballen die uiteindelijk werden gehanteerd misten precisie.

 

Aan de andere kant was Den Ham veel dreigender, maar het was de uitstekend keepende Hol die met een paar katachtige reflexen de ploeg uit Rijkerswoerd op de been hield. In de allerlaatste minuut leek Weijs met een goed indraaiende vrije trap van zo’n 30 meter toch nog de gelijkmaker te maken, maar de bal belandde net over de lat op het dak van het doel.

 

Tot groot genoegen van de met 2 bussen massaal meegereisde fans uit Den Ham plaatst de plaatselijke VV zich hiermee voor de finale tegen Enter Vooruit. Op neutraal terrein mogen beide ploegen volgende week zo onderling gaan bepalen wie zich zal handhaven in de 2e klasse en wie er een stapje terug moet doen.

 

Terwijl aan de andere kant werd gefeest riep ESA-trainer Marco Bosch na afloop zijn spelers bij elkaar en sprak hij ze bemoedigend toe. Met het vertrek van een aantal sterkhouders zal Bosch volgend seizoen weer hard moeten gaan bouwen om de knappe prestatie van dit seizoen, ondanks het mislopen van het kampioenschap, op zijn minst te evenaren.

 

Eindstand: 1-2 (1-1)

0-1 Thomas Remmink

1-1 Javayro Wijman

1-2 Rane Kootstra

 

 

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |