Home Achterhoek Aandeelhouders geven De Graafschap kapitaalinjectie

Aandeelhouders geven De Graafschap kapitaalinjectie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De Graafschap heeft onderstaand persbericht geplaatst om duidelijkheid te geven over de financiële situatie.

Kapitaalinjectie en sluitende begroting zetten De Graafschap weer op de rails

De aandeelhouders van De Graafschap zijn dinsdagavond samengekomen op stadion De Vijverberg, om met directie en Raad van Commissarissen de enorme financiële domper van afgelopen seizoen te bespreken en een antwoord te geven op de vraag hoe nu verder. Uit de vergadering is naast een kapitaalinjectie om de tekorten aan te vullen, ook de afspraak gekomen om komend seizoen met een sluitende begroting te werken en intern tot een topsportcultuur te komen. Op sportief vlak zal de lijn met eigen talenten voort worden gezet, is er ruimte voor een select aantal kwalitatieve versterkingen en is de doelstelling ook uitgesproken: play-offs halen.

‘Per direct in alles een topsportcultuur’

Peter Bijvelds, algemeen directeur ad interim: “Onze aandeelhouders hebben zeer kritisch gesproken over de ontstane situatie. Het grote overschot aan uitgaven van vorig seizoen is in een veel te laat stadium zichtbaar geworden. Dat kan en mag nooit meer gebeuren. Dat betekent dat in de organisatie per direct in alles de topsportcultuur zal gaan heersen. Een continue en zeer kritische blik op de financiën, het maandelijks rapporteren en bijsturen op de begrotingen van de verantwoordelijke managers en dus in alles zeer kort op de bal zitten. Dat is een belofte die wij samen met de RvC aan onze aandeelhouders hebben gedaan.”

Sportieve doelstelling kraakhelder

De sportieve doelstelling voor komend seizoen is voor Bijvelds ook kraakhelder. “We hebben vorig seizoen in de tweede seizoenshelft gezien dat onze eigen talenten aangevuld met ervaren spelers de play-offs hadden moeten halen. Als we de lijn van de laatste maanden een seizoen lang hadden kunnen neerzetten, waren we ook vijfde geworden. Maar nu is er slechts één conclusie: wij hebben echt onder-gepresteerd. Maar voor volgend jaar kun je wel verder met 10 van de 11 basisspelers uit de tweede seizoenshelft en heeft een aantal spelers die zwaar op de begroting drukten, de club verlaten. Daarbij zijn de eigen talenten weer een jaar verder en sterker en is er binnen de afgesproken nul-begroting voor komend seizoen nog beperkt ruimte om een zeer select aantal echte versterkingen binnen te halen. Dat gaan we doen, met een helder doel: play-offs.”

‘Kritisch naar de kosten kijken’

“Om in het komende seizoen tot een sluitende begroting te komen, gaan we zeer kritisch naar onze kosten kijken en daar waar nodig handelen”, laat Hans Mol, ad interim Financieel Directeur weten. “Die uitdagingen pakken we gezamenlijk op, waarbij de insteek is om met een aangescherpt spelersbudget de play-offs te bereiken. Dat zijn we aan onze hondstrouwe supporters, sponsoren en vrijwilligers verplicht. Topsportcultuur, continu rapporteren en in de pas blijven lopen zijn daarbij het credo”, sluiten de twee gezamenlijk af.

Bron: Degraafschap.nl

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |