Home Arnhem Extra promotiekans AWC, RKHVV en De Bataven

Extra promotiekans AWC, RKHVV en De Bataven

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Doordat OFC heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met het eerste zondagteam komt er een plek vrij in de Derde divisie en indirect in de Vierde divisie. Hierdoor hebben AWC, De Bataven en RKHVV een extra promotiekans. 

OFC degradeerde dit seizoen uit de tweede divisie naar de derde divisie. De club uit Oostzaan heeft echter aangegeven het eerste team vanwege financiële problemen uit de landelijke competitie te halen. Hierdoor ontstaat er een extra plek in de derde divisie. In de finale van de nacompetitie staan AWC-Baronie en JOS Watergraafsmeer- Kampong op het programma. De winnaars promoveren naar de Derde divisie. Nu krijgen de verliezers een herkansing: op 15 en 18 juni volgt een ’troostfinale’ voor een plek in de Derde divisie: drie van de vier clubs spelen komend seizoen dus in de Derde divisie.

Uiteraard levert het doorschuiven van een extra club van de Vierde naar de Derde divisie ook een beschikbare plek in de Vierde divisie op. Momenteel zijn er nog twaalf ploegen in de race voor een plek in de Vierde divisie, waaronder RKHVV en De Bataven. Zondag staan de zes halve finales op het programma, de zes verliezers spelen volgend seizoen in de eerste klasse. De zes winnaars spelen in de finale op 18 juni op neutraal terrein om een plek in de Vierde divisie. Voor de drie verliezende finalisten is er een extra promotiemogelijkheid: de winnaar van de halve competitie met speeldagen op 22, 25 en 29 juni speelt volgend seizoen ook in de Vierde divisie.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl