Home Arnhem Beuningse Boys maatje te groot voor RKSV Driel (verslag)

Beuningse Boys maatje te groot voor RKSV Driel (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties

In de tweede ronde van de nacompetitie voor twee plaatsen in de tweede klasse zondag Oost stond RKSV Driel tegen Beuningse Boys op het programma. Op een zonovergoten en sfeervol Sportpark Driel was de tweedeklasser uit Beuningen net iets sterker dan de derdeklasser uit Driel.

 

Driel-trainer Eddy Hagen en zijn mannen zullen niet snel onder de indruk zijn van een tegenstander, maar toen ze de ploeg uit Beuningen uit de bus zagen stappen zullen ze toch even hebben moeten slikken. Op middenvelder Teun Peters en keeper Tim van Lierop na leken ze allemaal een kop groter dan de gemiddelde speler uit Driel.

 

Dat de ploeg uit Beuningen niet alleen fysiek sterk is, maar ook gewoon aardig kan voetballen, bleek na een kwartier spelen. Na een goed opgezette aanval kwam de bal randje zestien bij Lorenzo Rieken terecht en die zag zijn schot rakelings voorlangs gaan.

 

Aan de andere kant was vijf minuten later Driel gevaarlijk.. Het vlammende afstandsschot van Gino de Wild werd knap uit de linkerbenedenhoek getikt door Van Lierop. Diezelfde Van Lierop was even later wel kansloos toen na goed voorbereidend werk van gelegenheidsspits Gosse ter Reegen de bal bij de eerste paal ongehinderd binnengekopt kon worden door Damian Hendriks.

 

Na een half uur spelen werd de stand alweer gelijk getrokken door Beuningse Boys. Een corner werd bij de tweede paal teruggelegd door Rein Wagenaar en knap door Bram Broekman (“Broekie”) binnen geknikt.

 

Driel kwam er na rust steeds minder aan te pas en het kon eigenlijk ook geen echte vuist meer maken. Ondanks dat Ter Reegen zijn rol als centrumspits zo goed als mogelijk probeerde in te vullen werd het vaste aanspeelpunt Wesley Vree node gemist. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Beuningse Boys na 10 minuten in de tweede helft op voorsprong kwam. Ditmaal was het Martijn Wolf die na een goede voorzet kon inkoppen.

 

Een kleine 20 minuten voor tijd leek de ploeg van Tonny Pijnappels, die na 3 jaar Beuningen de club aan het einde van het seizoen zal verlaten, de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dit keer geen kopbal, maar een bij de tweede paal door Bart Schiks ingegleden voorzet van Roan Dollmann die voor de 3-1 zorgde.

 

Met het doorschuiven van centrale verdediger Leroy Neumann probeerde Driel het nog wel, maar het was Beuningse Boys dat uiteindelijk nog de grootste kans kreeg. Een verre uittrap van Van Lierop kwam bij de ingevallen Twan Arnts terecht, maar de een-op-een-situatie die hierdoor ontstond met Driel-keeper Paul de Wit werd knap door de laatste gewonnen.

 

Niet veel later werd er voor het einde van de wedstrijd gefloten en heeft Beuningse Boys nog steeds zicht op handhaving in de tweede klasse. Hiervoor zal het aanstaande zondag thuis moeten winnen van SCE uit Nijmegen, dat één plaats lager is geëindigd dan Driel in de reguliere competitie. Ondanks het mislopen van promotie heeft Driel een prima seizoen gedraaid met een formidabele eindsprint en mag het zich na de zomerstop weer gaan opmaken voor een nieuw seizoen in de derde klasse.

 

Eindstand: 1-3 (1-1)

1-0 Damian Hendriks

1-1 Bram Broekman

1-2 Martijn Wolf

1-3 Bart Schiks

 

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl