Home Arnhem Van Schaik bezorgt WAVV plek in de 2e ronde (verslag)

Van Schaik bezorgt WAVV plek in de 2e ronde (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties Foto: Nico Kooij

Dinsdagavond stond op Sportpark Hamerden in Westervoort de 1e ronde van de nacompetitie 2e klasse / 3e klasse tussen AVW’66 en WAVV op het programma. AVW’66 wist zich op de laatste speeldag van competitie via de 3e plaats in de eindstand van de 3e klasse E te plaatsen voor deze nacompetitie en WAVV door middel van het winnen van de tweede periode in de 3e klasse A.

 

Op voorhand leken beide ploegen dan ook aan elkaar gewaagd en ook in de praktijk bleek dit het geval. Beide ploegen zochten de aanval en het was AVW’66 dat al in de 5e minuut op voorsprong kwam. Spits Robin van Otegem nam de bal goed mee en wist WAVV-keeper Luc Huurman met een stuiterbal te verschalken, 1-0.

 

Het spel bleef op en neer golven en zo zag WAVV een geweldig afstandsschot van Sem de Leeuw in het doel belanden, maar tot frustratie van de bezoekers uit Wageningen afgekeurd worden omdat er buitenspel aan vooraf zou zijn gegaan.

 

De volgende grote kans was weer voor AVW’66. Op het middenveld wist Mike Teeuw de bal te veroveren en zette hij Van Otegem met een fraaie pass vrij voor de keeper, maar het daaropvolgende schot ging net voorlangs.

 

In de 30ste minuut wist WAVV langszij te komen. De bal kwam in de zestien voor de voeten van Mike van Schaik en met een harde knal liet hij AVW-keeper Joep Smulders kansloos, 1-1. Tot aan de rust veranderde het spelbeeld niet veel, maar bleven grote kansen uit.

 

Na de rust leek AVW het initiatief iets meer naar zich toe te trekken, zonder tot echt grote uitgespeelde kansen te komen, en was WAVV vooral gevaarlijk in de omschakeling. 10 minuten na rust leverde zo’n omschakeling WAVV de voorsprong op. Het was wederom Van Schaik die verantwoordelijk was voor het doelpunt. Na een mooie actie en dito schot wist hij de stand op 1-2 te brengen.

 

Nu moest AVW nog meer komen, maar wist het tot 5 minuten voor tijd eigenlijk geen vuist te maken. In de 85ste minuut kwam na een mooie combinatie tussen Roy Alexander Wittens en Mohamed Ettajiri aan de rechterkant de bal op het hoofd van de ingevallen Damiën Ax, maar hij kopte de bal voorlangs. Nog geen minuut later was het weer een voorzet van de rechterkant, dit keer van Adil Elhamri, maar ook deze keer verdween de bal niet in het doel. De enorm grote kopkans die Jordy Geilen werd geboden wist hij niet tussen de palen te krijgen, hij kopte de bal hoog over.

 

In de laatste minuten kwam het meeste gevaar nog van de keeper van AVW. Smulders zag zijn lange uittrap bijna over collega-keeper Huurman heen stuiteren, maar deze wist met 2 aanstormende AVW-spelers de bal nog net voor de lijn te vangen. Vervolgens mocht hij in een soort van alles-of-niets-poging bij een corner mee naar voren en zag hij zijn kopbal over het doel vliegen.

 

Doordat AVW vol voor de gelijkmaker ging kwam er achterin steeds meer ruimte en daar wist WAVV in blessuretijd handig gebruik van te maken. Het was Davey Jansen die aan de rechterkant van het veld met de bal aan zijn voet wist te versnellen en zo zijn tegenstander achter zich liet en met een bekeken voorzet Van Schaik wist te vinden. Die wist met dit buitenkansje wel raad en daarmee zijn hattrick te complementeren.

 

Voor AVW zit met deze nederlaag het seizoen erop en WAVV wacht aanstaande zaterdag alweer de volgende tegenstander in de strijd om promotie naar de 2e klasse. Daarvoor zullen ze moeten afreizen naar Twello om het op te nemen tegen de plaatselijke SV, de nummer 2 uit de competitie van AVW’66.

 

Eindstand: 1-3 (1-1)

1-0 Robin van Otegem

1-1 Mike van Schaik

1-2 Mike van Schaik

1-3 Mike van Schaik

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |