Home Achterhoek 5C: Elsweide kampioen, periodetitels voor Babberich en SDZZ

5C: Elsweide kampioen, periodetitels voor Babberich en SDZZ

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Elsweide is maandagmiddag kampioen geworden van de vijfde klasse C, de Arnhemse club keert na een seizoen in de kelderklasse weer terug in de vierde klasse. Op de laatste speeldag werd SVGG in Megchelen met 0-2 verslagen dankzij luid bejubelde doelpunten van Zakaria Kuble Belhaje en Ali Nalbant.

Elsweide won de eerste tien wedstrijden van het seizoen en leek met grote overmacht kampioen te worden. Mede door personele problemen had de roodblauwe formatie uit Arnhem een lastige periode na de winterstop. Uitgerekend tegen SVGG werd in januari de eerste nederlaag geleden, waarna de suprematie van de eerste helft van de competitie uitbleef. Uiteindelijk werd met een fraaie reeks met acht zeges in de laatste negen wedstrijden het verdiende kampioenschap behaald.

Ajax B eindigde de competitie met een 8-0 overwinning op RVW en is de eerste ronde van de nacompetitie vrij. Op 8 juni speelt Ajax B in de halve finale van de nacompetitie thuis tegen de winnaar van de ontmoeting tussen KSV Vragender en SVBV.

SDZZ eindigde als derde door de subtopper tegen Gelders Eiland met 2-1 te winnen, in de nacompetitie speelt de club uit Zevenaar een uitwedstrijd tegen vv Montferland. Babberich versloeg RKPSC met 2-0 en speelt als de nummer vier van de competitie in de eerste ronde van het promotietoetje een uitwedstrijd tegen SV Loo.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |