Home Achterhoek 5C: Wordt Elsweide kampioen of toch Ajax B?

5C: Wordt Elsweide kampioen of toch Ajax B?

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Elsweide kan op Tweede Pinksterdag kampioen worden van de vijfde klasse C en na een jaar direct terugkeren in de vierde klasse. De Arnhemse koploper speelt in Megchelen de lastige uitwedstrijd tegen SVGG. Bij een zege is Elsweide kampioen, bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van concurrent Ajax B.

Ajax ontvangt in Breedenbroek RVW, de laatste wedstrijd uit de clubhistorie van de Renkumse club die na dit seizoen met CHRC en Redichem fuseert tot SCW’23. Ajax moet niet alleen winnen, maar ook ruim en hopen op puntenverlies van Elsweide.

Het doelsaldo van Elsweide is plus 53, van Ajax +46. Bij een gelijkspel van Elsweide tegen SVGG moet Ajax met zeven doelpunten verschil winnen om kampioen worden. Bij een nederlaag van de roodblauwe formatie uit Arnhem is een zege van Ajax voldoende.

Stand:
1. Elsweide 23.56 (+53)
2. Ajax B 23.54 (+46)

Strijd om plek 3 en 4:
3. Gelders Eiland 23.46 (+44)
4. SDZZ 23.46 (+22)
5. Babberich 23.44 (+21)

SDZZ- Gelders Eiland
Babberich- RKPSC

Gelders Eiland heeft voldoende aan een punt, Babberich is bij een zege zeker van de nacompetitie. SDZZ moet winnen tenzij Babberich punten verliest.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |