App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 2H: Zinderende ontknoping degradatiestrijd

2H: Zinderende ontknoping degradatiestrijd

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In de tweede klasse H zijn Spero en de amateurs van NEC na een bijzonder spannende competitie naar de derde klasse gedegradeerd, Beuningse Boys en SDOUC wachten een zeer uitdagende nacompetitie om in de tweede klasse te blijven. Op de laatste speeldag proberen DIO’30, OBW, SC Varsseveld en DCS bij de eerste acht te eindigen en het gevreesde nacompetitieticket van positie negen te ontlopen.

6. DCS 24.32 (-7)
7. SC Varsseveld 23.31 (-2)
8. OBW 23.31 (-8)
9. DIO’30 23.29 (-8)

DIO’30 kan de druk op DCS, SC Varsseveld en OBW enorm verhogen door maandag de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Spero te winnen. In dat geval is de club uit Druten op doelsaldo DCS voorbij en is het na een geweldige eindsprint onverwacht toch nog veilig. DCS is al uitgespeeld en is bij een zege van DIO’30 afhankelijk van de resultaten van SC Varsseveld en buurman OBW. SC Varsseveld heeft het beste doelsaldo en heeft thuis tegen Beuningse Boys voldoende aan een gelijkspel voor nog een seizoen tweede klasse. OBW heeft op papier de lastigste uitgangspositie met een uitwedstrijd in Malden tegen VV Union. De nummer drie van de ranglijst won de laatste vijf duels en heeft bij winst een beter nacompetitieticket. Wint OBW blijft het sowieso tweedeklasser.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |