Home Achterhoek Programma eerste ronde nacompetitie 2e/3e klasse

Programma eerste ronde nacompetitie 2e/3e klasse

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In de nacompetitie voor promotie naar de zondag tweede klasse of degradatie naar de derde klasse spelen in totaal 18 clubs voor slechts twee plaatsen in de tweede klasse van het seizoen 2023/24.

Op zondag 4 juni staat de eerste ronde van de nacompetitie op het programma met twee wedstrijden:

Laagste periodekampioen 3A tegen Laagste periodekampioen 3D
Vanuit de 3e klasse A komen nog meerdere clubs in aanmerking, als koploper van de derde periodetitel is Saasveldia de meest waarschijnlijke kandidaat. Al kan de club uit nog Saasveld ook nog degraderen. Andere opties: FC Trias, WVV’34 en MVV’29.

Vanuit de 3e klasse D zijn de opties helemaal legio, de bovenste drie clubs op de ranglijst hebben nog geen periodetitel. Groen Wit’62 en VV Beekbergen hebben al een periodetitel en zijn kandidaat, de derde periodetitel gaat naar Warnsveldse Boys of Overwetering. Maar zowel Groen Wit’62 als Warnsveldse Boys kunnen ook nog in de nacompetitie voor degradatie naar de vierde klasse terecht komen.

Laagste periodekampioen 3B tegen Laagste periodekampioen 3C
VVO neemt het als laagste periodekampioen van 3B thuis op tegen RKSV Driel, Jonge Kracht of Quick 1888. In het meest waarschijnlijke scenario wordt SCE tweede, Quick 1888 derde en is de winnaar van de derde periodetitel de laagste periodekampioen van 3C. Driel moet daarvoor in Lent bij de lastige uitwedstrijd tegen DVOL minimaal een punt halen, bij een nederlaag is het afhankelijk van Jonge Kracht. De positieve verrassing uit Huissen eindigt de reguliere competitie met een thuisduel tegen Rood Wit.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl