Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (24): ZZC’20- Halle

Rubriek scheidsrechter (24): ZZC’20- Halle

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

21 mei 2023: ZZC’20- Halle (1-0)

Ontvangst scheidsrechter: Ik lig nu buiten op mijn loungebank in de tuin en ik moet een verslagje schrijven maar ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Zoveel mooie momenten heb ik vandaag meegemaakt als scheidsrechter van de derby tussen ZZC’20 en Halle. Ik kwam tegelijk aan met Halle en voor ik de bestuurskamer had betreden, zag ik al een geweldig spandoek hangen. Derbytime dacht ik! Ik werd uitgenodigd om mee te lopen naar de bestuurskamer waar we in gemoedelijke sfeer onder het genot van een bakje koffie het hele seizoen even door hebben genomen. Omdat het de laatste wedstrijd voor ZZC was thuis op zondag- volgend jaar gaan ze verder als zaterdagvereniging- wilde de voorzitter nog even voor de wedstrijd iedereen toespreken. Zo gezegd zo gedaan!! Op naar de kleedkamer, nadat ik iedereen succes had gewenst voor deze derby.

Kleedkamer: Ik was hier voor de derde keer dit seizoen, dus ik verbaasde me niet meer dat er een koelkast in de kleedkamer stond. Ik heb zelfs niet gekeken of tie deze keer wel gevuld was.🤣👍 Een prima kleedkamer met als fijne bijkomstigheid de kluisjes waar je je waardevolle spullen veilig in kan opbergen. Balletje en vlaggetjes lagen klaar en alles was netjes schoon.

Wedstrijd zelf: Als ik het veld op loop om de pasjescontrole te doen en de netten in het doel te controleren, zie ik pas hoe deze wedstrijd leeft. Zeker 250 man aan toeschouwers stonden klaar om van deze wedstrijd te gaan genieten. Toen beide ploegen klaar waren met het laatste korte praatje voor de wedstrijd stelden we ons op om gezamenlijk het veld op te lopen, toen de voorzitter haar praatje had gedaan en de toss de kant van ZZC op viel konden we starten. Waar het niet dat ik de vaste grensrechter van ZZC miste, maar die werd niet onverdienstelijk vervangen omdat hij zelf met het tweede elftal kampioen was geworden. De wedstrijd daar kan ik kort over zijn: het doelpunt van ZZC was het enige noemenswaardige wat er is gebeurd in de eerste helft. De tweede helft denk je dan als scheidsrechter:  ‘Halle zal er wel op klappen’ maar niets was minder waar. De hoogtepunten van de tweede helft waren de momenten dat de verzorgster van ZZC het veld op moest rennen om iemand te verzorgen. Toen ik na 94 minuten geheel in stijl van de wedstrijd heel rustig met enige vertraging drie keer op de fluit blies, was iedereen blij dat de derde helft kon beginnen.

Kantine: Het was topweer dus we hebben niet in de kantine gezeten maar vooral buiten feest gevierd. Met een barbecue en een dj was het nog lang onrustig in Zelhem. Toen ook nog de trainer even ging poseren voor het spandoek wat Halle had gemaakt, zag ik mijn kans schoon om de lezers van mijn column hier van mee te laten genieten en heb ik hier een fotootje van geschoten.

Derde helft: Een heerlijke derde helft met als winnaar? Ik kan het niet zeggen want ik was eerder weg als het verliezende Halle. Toppers die gasten! En dat was wederzijds maak ik op uit het feit dat ze me vroegen of ik daar 11juni een toernooi wilde komen fluiten. Natuurlijk wil ik dat! Want als je in een derby verliest en je zo sportief gedraagt en ook nog de gelijkmaker probeert te forceren in de derde helft ben je een topvereniging en een topvereniging verdient een t…….. nee, dat zal ik nooit over mezelf zeggen, scheidsrechter.  11 juni staat genoteerd boys!

Consumptie/snack van de club: Altijd goed bij ZZC. Koffie voor de wedstrijd, een AA-drankje in de rust en de nodige sapjes na afloop. Met als specialiteit deze week natuurlijk een speklapje van de barbecue. Ik zal vast mooie momenten vergeten zijn in mijn verslag maar dat komt omdat het er zoveel waren. ZZC & Halle bedankt voor deze mooie dag en voor ZZC: blijf een mooie club ook al gaan jullie verder op zaterdag!

Tip van de scheids:
Als jullie verder gaan als zaterdagvereniging zorg dan voor een pupil van de week. Dat is voor zo’n mooie vereniging eigenlijk een must. De jeugd is de toekomst. 👍

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl