Home Laatste Nieuws AGOVV met een gerust hart richting de seizoensafsluiting

AGOVV met een gerust hart richting de seizoensafsluiting

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Een late goal van Jeffrey van Amersfoort tegen IJVV (1-1) heeft AGOVV zo goed als zeker een nieuw seizoen in de tweede klasse opgeleverd. Alleen theoretisch zou het op de slotdag van de competitie nog mis kunnen gaan, maar dan gaat het om zulke onrealistische scenario’s, dat niemand daar bang voor zal zijn.

Omdat ZAC en FC Horst nog tegen elkaar spelen en er dus sowieso een van die twee punten gaat morsen, hoeft AGOVV tegen de al gedegradeerde hekkensluiter DESZ zelfs niet eens te winnen om bij de beste acht ploegen te eindigen in 2I. Eventueel zou Hatto Heim de Blauwen op punten nog kunnen achterhalen als het zelf wint van Unicum Lelystad. Alleen is het doelsaldo van AGOVV (+3) dusdanig veel beter dan dat van Hatto Heim (-13) dat iedereen met enig verstand ook wel weet dat dit een gelopen race is.

AGOVV had het zaterdag lastig in IJsselmuiden. Tegenstander IJVV was nog in de race voor de periodetitel, maar de thuisploeg weigerde het spel te dicteren. In plaats daarvan speelde het afwachtend en gokte het vooral op de omschakeling en de lange bal. AGOVV werd vaak geconfronteerd met veel verdedigers en de laatste pass was vaak niet goed genoeg om de hechte defensie van IJVV uit elkaar te spelen.

In de eerste helft kregen beide teams een grote kans. IJVV raakte de paal na een goede aanval, terwijl aan de andere kant Steven van Es de doelman op zijn weg vond bij de enige echte mogelijkheid van AGOVV voor rust.

IJVV kwam vroeg in de tweede helft op 1-0 na een zeldzame fout van doelman Patrick Jansen, die de bal onder zich door zag gaan na een schot van een IJVV-speler. AGOVV had daarna veel de bal, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Een scrimmage in de doelmond was eigenlijk het enige.

Jesse Perdon was alweer naar voren gedirigeerd door de trainers om als extra aanvaller te fungeren, toen Van Amersfoort vijf minuten voor tijd toesloeg. De 1-1 was voor IJVV het sein om – te laat – nog iets van een offensief in te starten. AGOVV bleef op de been en stak een kostbaar punt in de zak, zeker toen even later bleek dat Batavia in de extra tijd Horst nog met 1-0 op de knieën kreeg.

Mede door die uitslag hoeft AGOVV – nog steeds zesde – op de slotdag niet meer te vrezen voor de uitslagen op de andere velden. Het zal bovendien zelf met een goed gevoel willen afsluiten door thuis een goede overwinning neer te zetten tegen DESZ. De ploeg uit Zwartsluis krijgt de laatste weken dreun na dreun met ruime verliespartijen tot gevolg, wat niet bepaald de indruk wekt dat zij in Apeldoorn nog wel serieus voor een resultaat kunnen gaan.

Bron: AGOVV.nl

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |