Home Laatste Nieuws SEH eindigt seizoen met nederlaag

SEH eindigt seizoen met nederlaag

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is het seizoen op een zesde plek geëindigd. Het laatste duel van deze competitie werd zaterdag met 4-2 verloren van Apeldoornse Boys, waarin misschien wel het mooiste doelpunt van deze hele competitie werd gemaakt. De Heerdenaren misten in het duel om diverse redenen veel spelers, waardoor ook veel talenten uit de jeugd minuten mochten maken.

Veel wind, maar verder fijne omstandigheden voor het laatste potje voetbal van dit seizoen. Daarin trof SEH dus Apeldoornse Boys. Die ploeg leek lange tijd op weg naar het kampioenschap, maar verspeelden de laatste weken te veel punten. Ze moesten nu hopen op een misstap van ’t Harde. Voor SEH kon de nacompetitie- bij meerdere gunstige uitslagen- nog aan de orde komen, maar door het gelijke spel vorige week in extremis was lijfsbehoud in de vierde klasse in ieder geval verzekerd.

Dat SEH al helemaal veilig was, was maar goed ook. De waslijst aan afwezigen was niet eerder zo groot als bij deze wedstrijd. Naast de al bekende en langere geblesseerde spelers miste SEH twee spelers vanwege een schorsing (Rick Zandvliet en Joël Veldman) en waren er twee zieken (Owen Niemeijer en Thomas Roodenburg). Daardoor in de basis onder meer Harmen van Oene, terwijl de bank vrijwel alleen gevuld was met jeugdspelers uit de O19 en O17, waarvan een deel het officiële debuut zou gaan maken.

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Apeldoornse Boys. De gastheren omsingelden al snel het strafschopgebied en aanvoerder Burak Tekay kreeg een serieuze schotkans, maar doelman Mensink keerde bekwaam. Aan de andere kant was Harmen van Oene in de buurt van een openingstreffer, maar zijn poging ging rakelings over.

Hét hoogtepunt van de wedstrijd viel te noteren in minuut 8. Christijan Vonderman onderschepte de bal op het middenveld, zag doelman Türkyilmaz ver voor zijn doel staan en haalde ineens van eigen speelhelft uit. De poging was perfect uitgevoerd en vloog over alles en iedereen in het net: 0-1!

Ook daarna bleef SEH gevaarlijk in de aanval, waarbij het telkens opvallend veel ruimte kreeg. Mark Zandvliet zag zijn poging op het nippertje geblokkeerd worden en Jochem Tellegen schoot rakelings naast. Richting de rust wist de kleine aanvaller toch te scoren, maar zijn doelpunt na een mooie aanval werd afgekeurd vanwege buitenspel. Onterecht, zo werd na afloop ook toegegeven. En ook Harmen van Oene was in de buurt van de 0-2, maar zag zijn schot katachtig gered worden door doelman Türkyilmaz.

Apeldoornse Boys probeerde het aan de andere kant ook zeker wel. Veelal via het bekende positiespel over de grond werden er combinaties opgezet. Dit liep vaak goed tot de zestien, maar de trekker werd weinig overgehaald. En als dat wel gebeurde stond daar altijd doelman Mensink nog. Toch kwamen de Boys nog op gelijke hoogte voor rust. Spelverdeler Maglajlic stuurde Taribuka diep en hij wist binnen te schieten: 1-1, enkele minuten voor de thee. Voor SEH eigenlijk een tegenvaller, gezien het spelbeeld en de kansen tot dan toe.

Bij SEH één nieuwe naam in het veld na een opmerkelijk korte rust. Mark Zandvliet had wat klachten en werd uit voorzorg vervangen door jeugdspeler Stan Polkamp, uit de O17. Hij stond nu samen met zijn broer Dyon op het veld. Apeldoornse Boys begon sterker aan het tweede bedrijf en al vrij snel kwam de ploeg weer op voorsprong. Op randje zestien kon Rachid Boughalab vrij uithalen en dat deed hij fraai: 2-1.

SEH liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een verre ingooi werd Jochem Tellegen opzichtig naar de grond gedrukt, waarna scheidsrechter Van Otten floot voor een penalty. Christijan Vonderman schoot beheerst raak: 2-2. Het was alweer de tiende competitietreffer voor de middenvelder dit seizoen.

Nadat Stan Polkamp nog in de buurt was van een doelpunt, was het toch vooral Apeldoornse Boys dat op zoek ging naar de voorsprong. Een deel van het publiek op de tribune juichte al (te vroeg), toen de bal in het zijnet ging. Met nog een kleine twintig minuten te gaan ging spits Pascal van het Erve na een duel met Rowin Moerenhout naar de grond in het strafschopgebied. Arbiter Van Otten floot andermaal en Boughalab benutte het buitenkansje: 3-2.

Bij het gehavende SEH was het beste er wel af en in het laatste kwartier mochten nog vier jeugdspelers invallen: Wessel Tellegen en Wessel Berghorst waren eerst aan de beurt, enkele minuten later kwamen ook Cas Haverkamp en Lasha Khabuliani in het veld. Voor Tellegen, die nu ook samen met zijn broertje Jochem op het veld stond, én Khabuliani was dit het officiële debuut in SEH 1.

Het jeugdige SEH probeerde het nog wel, maar zag dat Apeldoornse Boys de bal makkelijk en rustig rond liet gaan. In de slotminuut werd het toch ook nog 4-2, toen Taribuka werd diepgestuurd en doelman Mensink nog wist te omspelen. Daarmee was de eindstand bepaald.

Apeldoornse Boys zag dat concurrent- en daarmee ook kampioen- ’t Harde won. De Apeldoorners gaan daardoor de nacompetitie in, evenals VEVO en WZC. SEH eindigt uiteindelijk op plek zes, precies genoeg om in de vierde klasse te blijven volgend seizoen. Het gelijkspel in extremis van vorige week tegen ’t Harde blijkt dus- achteraf- goud waard. Voor het eerste elftal zit het seizoen er zo op.

SEH: Bert Mensink; Dyon Polkamp, Michiel de Gooijer ©, Rowin Moerenhout, Hein Dezijn (82. Lasha Khabuliani); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet (46. Stan Polkamp), Jochem Tellegen; Sem van Lohuizen (76. Wessel Berghorst), Harmen van Oene (82. Cas Haverkamp) en Jeremy van de Beek (76. Wessel Tellegen)

Toeschouwers: Circa 125

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl