Home Laatste Nieuws FC Zutphen en VIOS in evenwicht

FC Zutphen en VIOS in evenwicht

door Redactie
0 reacties

Het treffen op sportpark ’t Meijerink tussen FC Zutphen en VIOS Vaassen heeft opnieuw geen winnaar opgeleverd. Na de 1-1 in Vaassen werd het nu 3-3. FC Zutphen wist pas in de 90e minuut de 1e nederlaag in deze competitie te voorkomen. VIOS was achteraf toch blij met een punt, want op doelsaldo is men bijna veilig voor nacompetitie om degradatie.

Nadat de JO15-2 gehuldigd was voor het behaalde kampioenschap, was de start van FC Zutphen wervelend. Zidane el Hadouchi stuitte op doelman Robin de Vries, na een mooie combinatie met David te Slaa. Maar in de 6e minuut viel de 1-0 door Floris de Boer. Hij rondde een terug gelegde bal van Niek Bakkerweerd uitstekend af. FC Zutphen ging volop door en kreeg via Timon Kuiper nog goede mogelijkheden. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Onverwachte gelijkmaker

Bij de eerste de beste aanval was het Kristiaan Bax die in de 16e minuut zich goed vrij speelde en de 1-1 tegen de touwen joeg. Maar in de 28e minuut was het 2-1 doordat David te Slaa goed de bal veroverde en een prima pass gaf op Benjamin Roters. Deze schoot uitstekend binnen. FC Zutphen bleef echter achterin slordig spelen. Er was te weinig scherpte. Dat zorgde er voor dat in de 30e minuut de 2-2 viel na een goed afstandsschot van Kristiaan Bax, een sterke speler bij de bezoekers.

Pech voor FC Zutphen

FC Zutphen had goede mogelijkheden om voor de rust op voorsprong te komen. Timon Kuiper schoot na een mooie aanval net naast. En Niek Bakkerweerd kopte op de kruising, na een prachtige kopbal, en dito voorbereiding door Floris de Boer. Voor de rust werd er daardoor niet meer gescoord.

Kansen over en weer

VIOS had de punten hard nodig en ging er na de rust vol voor. Temeer omdat het bij FC Zutphen voorin niet wilde lukken. Benjamin Roters schoot net naast na een pass van Floris de Boer. En Zidane el Hadouchi had een vrije schietkans die over het doel belandde. Maar ook VIOS kwam er goed uit. Een schot van Kristiaan Bax belandde op de lat.

VIOS op voorsprong

Het zelfvertrouwen groeide bij de gasten en dat vertaalde zich in een prachtige aanval, waar Kristiaan Bax aan het eind stond en doeltreffend raak schoot. Dat betekende een schitterende hattrick voor deze speler en het optimaal benutten van de mogelijkheden. FC Zutphen trachtte met man en macht om de eerste nederlaag af te wenden. Benjamin Roters schoot opnieuw naast na een pass van Floris de Boer. En VIOS probeerde, terecht, de wedstrijd te vertragen en de thuisploeg uit het spel te halen.

Toch nog de gelijkmaker

Het was Benjamin Roters die in de 90e minuut de 3-3 binnen schoot en daarmee zijn 32e competitiedoelpunt maakte. De voorzet kwam van Hugo Groters. De Zutphen spits nam deze voortreffelijk aan, en schoot vervolgens knap en onhoudbaar in de uiterste hoek binnen. Dit was zeker geen gemakkelijke kans, maar het behoedde FC Zutphen voor de eerste nederlaag. David te Slaa werd even later tot man van de wedstrijd benoemd. Daarmee zette hij de kroon op zijn uitstekende spel van dit seizoen.

FC Zutphen: Ezra Arends, Hugo Groters, Hidde Ruessink ( 70. Tim Scholten), David te Slaa, Hidde van Kalker, Timon Kuiper, Niek Bakkerweerd, Mido Blok ( 85. Alland Kader), Floris de Boer, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi ( 80. Marnix Marsman).

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl