Home Achterhoek 5C: Ontknoping op spannende laatste speeldag

5C: Ontknoping op spannende laatste speeldag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De ontknoping van de vijfde klasse C is met een week uitgesteld, op Tweede Pinksterdag valt de beslissing in de titelstrijd tussen Elsweide en Ajax B en wordt duidelijk of SDZZ, Babberich en Gelders Eiland de nacompetitie halen.

Koploper Elsweide was in Arnhem met 2-0 te sterk voor subtopper SDZZ en moet op de laatste speeldag in Megchelen van middenmoter SVGG om zeker te zijn van het kampioenschap. Achtervolger Ajax B won met de hakken over de sloot met 3-4 bij Gelders Eiland en houdt een achterstand van twee punten. Het doelsaldo van de Arnhemse koploper is zeven doelpunten beter, maar Ajax heeft thuis tegen RVW een makkelijkere opdracht.

Babberich won in Dieren met 2-6 van Dierense Boys en houdt zicht op de tweede periodetitel. Dan moet op de laatste speeldag thuis van RKPSC gewonnen worden en moet Ajax puntenverlies lijden. Plan B voor Babberich is de vierde plaats op de ranglijst, dan is een overwinning op de buren uit Pannerden voldoende. De winnaar van de subtopper tussen SDZZ en Gelders Eiland wordt derde, de verliezer moet hopen op puntenverlies van Babberich.

Stand aan kop:
1. Elsweide 23.56 (+53)
2. Ajax B 23.54 (+46)
3. Gelders Eiland 23.46 (+44)
4. SDZZ 23.46 (+18)
5. Babberich 23.44 (+21)
6. RKPSC 23.34

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |