Home Achterhoek 3B: Historisch kampioenschap Sportclub Westervoort

3B: Historisch kampioenschap Sportclub Westervoort

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Binnen een jaar na het kampioenschap van de vierde klasse is Sportclub Westervoort ook kampioen van de derde klasse B geworden. De formatie van trainer Wim Bleijenberg versloeg in Drempt HC’03 met 1-3 en zag achtervolger VDZ tegen DVV (0-0) twee punten verliezen. Het meer dan verdiende kampioenschap van Sc Westervoort betekent dat er volgend seizoen voor het eerst tweede klasse voetbal op Sportpark Naederhuyse gespeeld gaat worden.

De ervaren krachten Mounir Amezrine en Martijn Klein-Holte waren in de eerste helft met hun goals verantwoordelijk voor de 0-2 ruststand. Na de aansluitingstreffer van Daan Koenders scoorde centrale verdediger Tim Hendriks de bevrijdende derde treffer: 1-3. Met nog ene thuiswedstrijd op de laatste speeldag tegen VVO heeft Sc Westervoort nu vijf punten voorsprong op VIOD en VDZ. De strijd om het derde nacompetitieticket gaat tussen DVV en VVO.

Het kampioenschap van Sc Westervoort is de beloning voor een sterk seizoen van de meest complete selectie van de derde klasse. Een mooie mix van ervaring en talent met veel scorend vermogen en zeker vijftien basisspelers die in een prettige sfeer optimaal gepresteerd hebben.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl