Home Laatste Nieuws 2H: Eerste beslissingen op spectaculaire voorlaatste speeldag

2H: Eerste beslissingen op spectaculaire voorlaatste speeldag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In de bijzonder spannende tweede klasse H zijn de eerste beslissingen gevallen en volgt volgende week maandag een ongekende apotheose met de beladen topper tussen DVC’26 en de nieuwe koploper SV Grol op het programma met als inzet het kampioenschap. Voor NEC en Spero is het doek gevallen en wacht de derde klasse. 

De Titel:
SV Grol is de nieuwe koploper van 2H, de club uit Groenlo won in eigen huis met 2-0 van NEC dankzij doelpunten van Luc Berentsen en Tycho Riteco voor rust. Doordat DVC’26 op bezoek bij Spero verrassend met 3-3 gelijk speelde, is de formatie van trainer William Krabbenborg de nieuwe koploper. SV Grol en DVC’26 hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van Grol is iets beter. DVC’26 moet op Tweede Pinksterdag in Didam dus de topper van Grol winnen om als kampioen naar de eerste klasse te promoveren.

De Nacompetitie voor promotie:
De verliezer van de topper van volgende week tussen DVC’26 en SV Grol wordt tweede en gaat samen met Union en VVG’25 de nacompetitie in. VVG’25 won in Tiel met 0-3 van Theole en is nu zeker van de nacompetitie.

De Nacompetitie voor degradatie:
Ondanks ruime overwinningen moeten Beuningse Boys en SDOUC zich via de nacompetitie in de tweede klasse zien te handhaven. Beuningse Boys was met liefst 5-0 te sterk voor DCS, SDOUC won voor het eerst sinds 19 maart weer eens en won in Ulft met 5-1 van Varsseveld. Voor het derde nacompetitieticket komen DIO’30, OBW, Varsseveld en in theorie zelfs het uitgespeelde DCS nog in aanmerking. DIO’30 veroverde op bezoek bij OBW drie belangrijke punten: 1-2, Varsseveld en DCS verloren met ruime cijfers.

Degradatie:
NEC heeft door de 2-0 nederlaag tegen SV Grol alleen nog een theoretische kans op handhaving en degradeert voor het tweede achtereenvolgende seizoen. Ook Spero speelt volgend seizoen in de derde klasse, de club uit Elst was sinds 2016 tweedeklasser.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |