Home Interviews Martijn Klein-Holte succesfactor bij opmars Sportclub Westervoort

Martijn Klein-Holte succesfactor bij opmars Sportclub Westervoort

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In Het Westervoorts Nieuwsblad verscheen deze week onderstaand verhaal met Martijn Klein-Holte, de middenvelder van Sc Westervoort dat dit weekend verrassend kampioen van de derde klasse B kan worden.

 

Na het kampioenschap van vorig seizoen is Sportclub Westervoort als koploper van de derde klasse op weg naar een sensationele tweede titel. Aanvallende middenvelder Martijn Klein-Holte speelt een sleutelrol in de mogelijke historische promotie van de Westervoortse zondagclub naar de tweede klasse.

De 31-jarige Martijn Klein Holte begon in Velp bij VVO te voetballen en debuteerde daar op zijn vijftiende in de hoofdmacht. Hierna voetbalde de middenvelder zes seizoenen op hoog niveau bij VV Rheden en bij Bennekom om in 2022 vanwege een combinatie van fysieke problemen en een druk sociaal leven bij Sportclub Westervoort te gaan voetballen. De makelaar in opleiding bij Willemsen makelaars wilde op Sportpark Naederhuyse met zijn goede vriend Gerard Smink gewoon lekker voetballen en bleek een gouden aanwinst voor de Westervoortse koploper die normaal gesproken nog twee overwinningen van het kampioenschap verwijderd is.

Als middenveldmaestro ontpopt de nummer tien van Sc Westervoort zich als de ultieme teamspeler die in het veld druk is met de coaching van medespelers en met zijn ervaring, traptechniek en scorend vermogen een sleutelrol speelt in het sportieve succes van de lijstaanvoerder uit Westervoort. Klein-Holte: ,,Iedereen in de selectie heeft zijn toegevoegde waarde, ik vind het mooi om voor en tijdens de wedstrijd te coachen. Zo is Tycho Kaak niet alleen een geweldige middenvelder maar ook een hele leergierige jongen. Tycho en Brian Baaijens maken op het veld veel vuile meters voor Mounir Amezrine en mij, dan geef ik liever een mooie assist op Brian dan dat ik zelf een goal scoor.”

Hoewel Klein-Holte bescheiden is over zijn rol, is zijn trainer Wim Bleijenberg duidelijk over de meerwaarde van de middenvelder: ,,Martijn is een fantastische vent om mee te werken. Los van dat hij erg goed kan voetballen is hij ook een heel prettig mens. Een echte liefhebber die op een hele goede manier ook met andere spelers bezig is. De samenwerking verloopt uitstekend, dit seizoen is hij fitter dan vorig seizoen en zonder twijfel één van onze belangrijkste spelers.”

Klein-Holte heeft het uitstekend naar zijn zin in Westervoort: ,,Wij hebben een leuke groep en een sterk elftal, een mooie mix van talenten en ervaren spelers met veel kwaliteit. In de winterstop zijn we op trainingskamp naar Spanje geweest, daar is de basis versterkt. Een geweldig weekje, uniek voor het teamgevoel en alles perfect geregeld door echte clubmensen en sponsoren. Dat maakt Sc Westervoort ook zo’n mooie club en extra leuk dat wij dit aan sportieve successen koppelen. Vorig seizoen moesten wij eigenlijk promoveren, maar was het kampioenschap lang ver uit beeld met een achterstand van twaalf punten. Na een spannende inhaalrace versloegen we Jonge Kracht uiteindelijk op doelsaldo en hebben we een prachtig kampioensfeest gevierd. De laatste keer dat ik kampioen was geworden, was in de B-jeugd bij VVO. Natuurlijk was het geweldig, maar het was wel een promotie volgens plan. Een eventueel kampioenschap dit seizoen is van een hele andere orde. Wij zijn als promovendus in een sterke competitie terecht gekomen met gerenommeerde clubs als VVO, VDZ, VIOD en DVV. Een kampioenschap zou nu echt een uitzonderlijke prestatie zijn, de club heeft nog nooit in de tweede klasse gespeeld. Mooi om ook de toegenomen belangstelling en het enthousiasme binnen de club te ervaren.”

Bij de inwoner van Rheden ontstond langzamerhand het besef dat een bijzonder seizoen kon worden. Klein-Holte: ,,Begin maart wonnen wij met 0-1 in Doetinchem van VIOD, een gelijkwaardige wedstrijd tegen een sterke tegenstander waarin VIOD veel kansen had en het geluk aan onze zijde was. Na die overwinning dacht ik dat dit seizoen weleens heel leuk zou kunnen worden en een tweede kampioenschap mogelijk is.” Wanneer Sc Westervoort zondag van HC’03 wint, kan op Tweede Pinksterdag tegen VVO in eigen huis het kampioenschap behaald worden. Klein-Holte: ,,Van te voren hadden we stiekem gedacht dat we misschien een periodetitel konden winnen, maar nu moeten we  ook kampioen worden. Natuurlijk spelen we nog tegen goede tegenstanders, maar wij hebben het nu in eigen hand en met onze kwaliteiten mogen wij dit niet meer weggeven.”

Dat zou betekenen dat Klein-Holte volgend seizoen weer in de tweede klasse speelt, bijna het niveau waarop hij bij Bennekom is vertrokken om lager te gaan voetballen. De middenvelder over zijn voetbaltoekomst: ,, Zolang het fysiek gaat en ik nog wat toevoeg, blijf ik voetballen. Maar daarna blijf ik ongetwijfeld als trainer actief in de voetballerij. Hoewel we in april tegen SML een flinke tik hebben gehad en tegen Gendringen en VDZ nog meer onnodige punten hebben verloren, doen we het heel erg goed en ben ik erg trots op onze prestatie. Wij gaan nu twee wedstrijden winnen en dan zal er ongetwijfeld een legendarisch kampioensfeest volgen.”

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |