Home Achterhoek Zo kan Achilles’29 vijfde degradatie nog voorkomen

Zo kan Achilles’29 vijfde degradatie nog voorkomen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In het seizoen 2016-17 degradeerde Achilles’29 uit de Eerste divisie, in een competitie met onder meer Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Cambuur Leeuwarden, FC Volendam en FC Emmen eindigde de club uit Groesbeek als twintigste. Zes jaar later dreigt een vijfde degradatie, de club van trainer Patrick Pothuizen heeft een wonder nodig om volgend seizoen niet in de tweede klasse te moeten spelen. Met de komst van onder meer Julian Calor, Daan Disveld, Tom van der Neut en Dennis Janssen heeft de zwart-witte formatie uit Groesbeek in ieder geval blijk van ambitie getoond.

Met nog twee speeldagen op het programma heeft Achilles’29 een achterstand van zes punten op Sliedrecht en NIVO-Sparta. De club uit Groesbeek moet één van de beide clubs inhalen om niet rechtstreeks te degraderen maar zich te plaatsen voor de nacompetitie.

10. NIVO-Sparta 22.23 (-17)
11. Sliedrecht 22.23 (-19)
12. Achilles’29 22.17 (-27)

Voor het wonder van De Heikant moet Achilles’29 in ieder geval de resterende twee competitieduels winnen en het liefste met een ruime marge:
20 mei Achilles’29- DZC’68
27 mei Oranje Wit- Achilles’29

Daarnaast is de club uit Groesbeek afhankelijk van de concurrentie, NIVO-Sparta en Sliedrecht moeten twee keer ruim verliezen:
20 mei Bennekom- NIVO-Sparta
27 mei NIVO-Sparta- Almkerk

20 mei Sliedrecht- DUNO
27 mei SVL- Sliedrecht

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |