Home Laatste Nieuws 4B: Strijd om de periodetitels op laatste speeldag

4B: Strijd om de periodetitels op laatste speeldag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

DFS Opheusden werd zaterdag kampioen van de vierde klasse B en Zuid Arnhem, Dodewaard, Arnhemse Boys, Uchta en SVHA degraderen naar de vijfde klasse. Op de laatste speeldag staat nog wel de strijd om de periodetitels op het programma, welke club plaatst zich naast De Paasberg voor de nacompetitie?

Omdat kampioen DFS de eerste periodetitel al gewonnen heeft, gaat de strijd om de tweede periodetitel tussen drie clubs: De Paasberg, SDOO en Kesteren. Wint De Paasberg de tweede periodetitel dan is dat goed nieuws voor Excelsior Zetten en FC Lienden die dan een extra periodetitel via de ranglijst kunnen bemachtigen.

Stand tweede periodetitel:
De Paasberg 9.19 (+15)
SDOO 9.18 (+1)
Kesteren 9.16 (+4)

Wint De Paasberg op de laatste speeldag op bezoek bij Dodewaard dan wordt de Arnhemse club niet alleen periodekampioen, maar heeft het als de nummer twee van de competitie ook het beste nacompetitieticket. Alleen bij puntenverlies van De Paasberg zijn er kansen voor SDOO, de club uit Heteren speelt de lastige uitwedstrijd tegen Excelsior Zetten.

Stand aan kop:
1. DFS 19.44
2. De Paasberg 19.39 (+42)
3. Excelsior Z 19.37 (+11)
4. FC Lienden 19.34 (+18)
5. Kesteren 19.34 (+14)

Wanneer De Paasberg de tweede periodetitel wint, plaatsen de nummers drie en vier zich ook voor de nacompetitie.

Dodewaard- De Paasberg
Excelsior Z- SDOO
DFS- Kesteren
FC Lienden- SVHA

Excelsior heeft in Zetten een puntje nodig, FC Lienden heeft normaal gesproken aan een zege op SVHA voldoende wanneer De Paasberg de tweede periodetitel wint. Kesteren moet niet alleen de lastige uitwedstrijd bij de kampioen in Opheusden winnen, maar ook hopen op een zege van De Paasberg en een nederlaag van Excelsior of puntenverlies van FC Lienden.

Meest waarschijnlijke scenario: De Paasberg, Excelsior Zetten en FC Lienden gaan de nacompetitie in.

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |